Sosyal Medya

Güncel

Rejim ateşkes öncesi saldırıları yoğunlaştırdı

Suriye rejimi, bu gece uygulamaya geçmesi beklenen ateşkesten önce rejime bağlı askerler ve Hizbullah güçleri ile birlikte, Ürdün sınırını ele geçirmek üzere Dera'ya saldırılarını yoğunlaştırdı.



AA'nın haberine göre: Suriye rejimi, bu gece uygulamaya geçmesi beklenen ateÅŸkesten önce Ãœrdün sınırını ele geçirmek üzere Dera'ya saldırılarını yoÄŸunlaÅŸtırdı.

Suriye rejimine baÄŸlı askerler ve Hizbullah güçleri Suriye'de bu gece uygulanması beklenen ateÅŸkesten önce Ãœrdün sınırını ele geçirmek amacıyla Dera kentinin batısına saldırmaya devam ettiÄŸi bildirildi.

Muhaliflerin ortaklaÅŸa düzenlediÄŸi El-Bunyanu'l Mersus Operasyon Birimi Sözcüsü Huzeyfe eÅŸ-Åžami, Ãœrdün sınırını ele geçirmek isteyen rejim birliklerinin, Rusya'nın hava desteÄŸi ve Hizbullah güçleri Dera kentinin batısında MenÅŸiyye mahallesini de kapsayan bölgeye saldırılarını artırdığını belirtti. 

Rejimin ana hedefinin, "Eski Dera Kapısı baÅŸta olmak üzere Ãœrdün sınırındaki bölgeleri tamamen ele geçirmek" olduÄŸunu aktaran Åžami, "Rejim ve Hizbullah güçleri iki haftadan bu yana ÅŸiddetli çatışmalara giriyoruz. Rusların havadan destek verdiÄŸi tüm saldırıları geri püskürttük" dedi.

Åžami, Hizbullah güçleri ve rejim askerlerinin sınırı alması durumunda Suriyeli sığınmacıların geçiÅŸinin duracağına ve yaralıların Ãœrdün'e taşınmasının engelleneceÄŸine dikkati çekti.

Muhalifler, Ürdün sınırındaki Nasib Sınır Kapısı ve Eski Dera Kapısı'nın kontrolünü ellerinde bulunduruyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.