Sosyal Medya

Güncel

ABD: Demokratik Suriye Güçleri'ni destekliyoruz

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) öncülüğünde IŞİD ile mücadele kapsamında oluşturulan Doğal Kararlılık Operasyonları Ortak Görev Gücü Sözcüsü Christopher Garver, "Biz Demokratik Suriye Güçleri'ni destekliyoruz, onlar da IŞİD ile savaşa odaklanmış durumda" açıklamasında bulundu.



Sözcü Christopher Garver, Pentagon'daki günlük basın toplantısına telekonferans yoluyla katılarak Irak-Suriye sınırında yer alması ve petrol bölgesi olması nedeniyle büyük bir stratejik öneme sahip olan Şeddadi'ye yapılan operasyonlar hakkında bilgi verdi.

Garver, ABD özel kuvvetlerinden küçük bir grubun danışman olarak Demokratik Suriye Güçleri ile çalıştığını belirterek, "Plan ve koordinasyon yardımında bulunuldu. Plan ve koordinasyon yapan kişiler hava saldırılarının doğru noktalara yapılmasını sağladı. Bu grupların önlerine çıkan hedeflere hızlıca saldırılması için temizleme bombardımanı yapıldı. Katılımımız önemli bir rol oynadı" dedi.

'259 IŞİD MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ'

Şeddadi'nin IŞİD'den alınması sürecinde Suriye Demokratik Güçleri'ne mensup 6 bin kişinin rol oynadığını söyleyen Garver, "Hesaplarımıza göre 259 IŞİD militanı öldürüldü. Şehrin içinde daha sert çatışmaların çıkmasını bekliyorduk fakat şehre girildiğinde bu durumla karşılaşmadık. Zor olan kısmı şehrin dışındaydı" diye konuştu.

Garver, ayrıca, Suriye Demokratik Güçleri'nin parçası olarak saldırılardan önce Suriye Arap Koalisyonu'na mühimmat desteği yapıldığını söyledi.

YPG'ye verilen destekle ilgili soruları da yanıtlayan Garver, "IŞİD ile savaşmaya niyetli unsurları desteklemeye devam ediyoruz. Biz Demokratik Suriye Güçleri'ni destekliyoruz. Onlar da IŞİD'le savaşa odaklanmış durumda" diye konuştu.

Şeddadi kasabası YPG'nin de içerisinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri'nce geçtiğimiz hafta IŞİD'den alınmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.