Sosyal Medya

EÄŸitim

Putin: Suriye'de ateşkes teröristler için geçerli değil

Rusya Devlet Başkanı Putin, Suriye'de bu gece yarısı başlayacak ateşkesin terörist gruplar için geçerli olmayacağını söyledi.



Rusya'nın iç güvenlik servisi FSB'nin bir toplantısında konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'deki ateşkes sürecinin 'zor ve çelişkili' olacağını söyledi ancak bu ülkedeki krizin sona erdirilmesi için barışçıl yoldan başka bir yolun olmadığını vurguladı.

"TERÖRİST GRUPLARIN DA OLDUĞU UNUTULMAMALI"

Putin ayrıca, ABD'yle vardıkları ateÅŸkes anlaÅŸmasının amacının, Suriye krizinin siyasal çözümüne yönelik sürece itici güç saÄŸlamak olduÄŸunu belirtti. Suriye'deki ateÅŸkesin IŞİD, El Nusra ve BM tarafından 'terörist' kabul edilen diÄŸer gruplar için geçerli olmayacağını belirten Putin, "Bu gruplara karşı kararlı bir mücadele sürdürmeye devam edeceÄŸiz. Amerikalı partnerlerimizin de bunu hesaba katmasını umuyoruz. IŞİD dışında baÅŸka terörist grupların da olduÄŸunu kimse unutmamalı" dedi.

"BİZ HAVA SALDIRILARI DÜZENLEYECEĞİZ"

Putin, ÅŸunları söyledi: "AteÅŸkese uyacaklarını söyleyen bu gruplara ne ABD ne de biz hava saldırıları düzenleyeceÄŸiz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.