Sosyal Medya

Güncel

28 Şubat Maduriyetleri için Komisyon kurulacak

TBMM'de "28 Şubat Sürecinin Neden Olduğu Hak Ä°hlallerinin ve Devam Eden Etkilerinin Araştırılması Alt Komisyonu" kurulacak



TBMM Ä°nsan Haklarını Ä°nceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, devam eden maÄŸduriyetleri tespit etmek için bir alt komisyon kurulacağını bildirdi.

Yeneroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 28 Åžubat'ta Ä°slam düşmanlığının zirveye ulaÅŸtığını, bu sürecin tarihe kara leke olarak geçtiÄŸini, 28 Åžubat 1997’de Milli Güvenlik Kurulu toplantısında alınan kararların ülke tarihinde karanlık bir dönemi baÅŸlattığını belirtti. 

Yeneroğlu, şunları kaydetti:

"Postmodern darbe surecinde 11 bin öğretmen istifa etmek zorunda bırakılmış̧, 3 bin 527 öğretmenin görevine son verilmiştir. Eğitim hayatında 600 bin başörtülü öğrencinin okullara ve üniversiteye gidememesi, katsayı engeli nedeniyle 12 milyon 80 bin meslek lisesi öğrencisinin de istediÄŸi üniversitede eÄŸitim görememesi nedeniyle, milyonlarca genç̧ insanın geleceÄŸiyle oynanmıştır. Bin 635 askeri personel YAŞ kararlarıyla meslekten ihraç̧ edilmiÅŸtir. 4 bin 625 kiÅŸi fiÅŸlenmiÅŸ̧, 2 bin 500 kiÅŸi ise emekliye sevk edilmiÅŸtir."

Sürecin ülkeye 387 milyar dolara mal olduÄŸunu, 28 Şubat’ı destekleyen medyaya 3 milyar dolar kredi kullandırıldığını anlatan YeneroÄŸlu, yüzde 22 oy alan Refah Partisinin kapatıldığını hatırlattı. YeneroÄŸlu, "Bu vesileyle 'Olay tarihi akışı içerisinde fevkalade basit bir olaydır' diyerek toplumu sükunete davet eden 54. Hükümet BaÅŸbakanı merhum Necmettin Erbakan hocamızı rahmetle anmak gerekir" ifadesini kullandı.

Yeneroğu, Türkiye'de demokrasiye müdahale eden tüm darbe ve muhtıralarla demokrasiyi işlevsiz kılan diğer tüm girişim ve süreçlerin tüm boyutlarıyla araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan TBMM Araştırma Komisyonunun 2012'de yayımladığı raporda, 28 Şubat sürecinde yapılan haksızlıkların tescil edildiğini kaydetti.

Adaletin tesisi adına bu postmodern darbenin devam eden etkilerinin önlenmesi ve mağdurların yaralarının sarılması gerektiÄŸini belirten YeneroÄŸlu, devam eden mağduriyetlerin, idari ve yasal çözüm önerilerini tespit etmek için komisyon bünyesinde, "28 Şubat Sürecinin Neden Olduğu Hak Ä°hlallerinin ve Devam Eden Etkilerinin Araştırılması Alt Komisyonu" kurulacağını bildirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.