Sosyal Medya

Güncel

NATO Komutanı: Gerekirse Rusya'ya saldırırız

NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı General Breedlove, gerekli görülmesi halinde Rusya'ya saldıracaklarını belirtti.



ABD Temsilciler Meclisi'nde konuÅŸan Breedlove, ABD Avrupa Komutanlığı (EUCOM) ve NATO'nun Rusya ile savaÅŸmaya hazır olduÄŸunu belirterek,"Gerekirse saldırırız ve galip geliriz" dedi.

BİRLİĞİMİZİ BOZMAK İSTİYOR

Rusya'nın ABD ve NATO ile düşman olmayı tercih ettiÄŸini söyleyen Breedlove, “Bu nedenle Rusya, ABD'ye ve Avrupa'daki müttefiklerimize karşı tehdit oluÅŸturuyor. Uluslararası arenadaki genel kabul görmüş kuralları 'yeniden yazmaya' Ã§alışan Rusya, 'tampon bölge' kurmak için komÅŸu ülkeler üzerindeki tartışılmaz nüfuzunu kullanmayı hedefliyor" açıklamasında bulunan ABD'li general, "Bu baÄŸlamda Rusya, Trans-Atlantik'teki birliÄŸimizi bozmak istiyor" dedi.  

BU KÃœRESEL BÄ°R SORUN VE KÃœRESEL TEPKÄ° GEREKTÄ°RÄ°YOR

Breedlove'ın Ocak ayı sonunda hazırladığı yeni strateji metninde, Rusya baÅŸlıca tehdit olarak belirlenmiÅŸ ve gerekçe olarak da, 'Rusya'nın Avrupa'daki komÅŸuların egemenliÄŸine yönelik saygısızlığı, Arktika'da askeri gücünü artırması ve baÅŸta Suriye olmak üzere EUCOM'un sorumluluk alanındaki gerçekleÅŸtirdiÄŸi eylemler’gösterilmiÅŸti.

Strateji metninde, "Rusya, çeÅŸitli bölgelerdeki müttefiklerimize ve ortaklarımıza meydan okuyor. Bu küresel bir sorun ve küresel tepki gerektiriyor" denmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.