Sosyal Medya

Coğrafyamız

Sisi: Benden baÅŸka kimseyi dinlemeyin

Mısır'ın istediği durumda olmadığını ifade eden Sisi, halktan sadece kendilerini dinlemesini isteyerek "Mümkünse Mısır için kendimi satarım” dedi



Mısır'da 2013 yılında  darbeyle  iktidara gelen Devlet BaÅŸkanı Abdülfettah el-Sisi, hükümete yönelik eleÅŸtirilerin devletin varlığını tehlikeye düşürdüğünü savunarak, Mısır halkından sadece kendisini dinlemesini istedi.

El Arabiya'nın haberine göre, dün devlet televizyonundan iki saatlik bir konuÅŸma yapan Sisi, hükümeti yıkmaya çalışan herkesi “yeryüzünden sileceÄŸini" söyledi.

Mısır’da sürekli elektrik kesintileri, altyapı sorunu gibi meseleleri henüz çözemediklerini belirten Sisi, “Mısır’da ÅŸu anda altyapı saygın bir devletin altyapısı deÄŸil. VatandaÅŸların ihtiyaç duyduÄŸu temel altyapılar birçok yerde bulunmuyor. Mısır’ı böyle bırakacağımı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Hayatım ya da (cumhurbaÅŸkanlığı) dönemim bitene kadar Mısır’ı imar etmeye devam edeceÄŸim” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Ãœlkede kapsamlı bir kalkınma gerçekleÅŸtirmeye çalıştığını kaydeden Sisi, “Bu kalkınmayı sadece ben yapmayacğım. Hepimiz yapacağız. Ãœlkede gelir kaynaklarında sorun var, zorlanıyoruz. Her vatandaÅŸ sabah kalktığında kendi cep telefonundan Mısır için 1 poundluk mesaj atarsa, günde 100 milyon pound toplarız. Ama biz iÅŸ yapmadan çok konuÅŸuyoruz. Yemin ederim mümkünse Mısır için kendimi satarım” diye konuÅŸtu.

Sisi hükümeti son aylarda sık sık gündeme gelen insan hakları ihlalleri ve kötü ekonomi yönetimi nedeniyle eleÅŸtirilerin hedefi konumunda. Canlı yayınlanan konuÅŸması boyunca hayli sinirli olduÄŸu gözlenen Sisi, Mısır'ın karşı karşıya olduÄŸu sorunların çözümünü bildiÄŸini belirterek, “Lütfen, benden baÅŸka kimseyi dinlemeyin. Çok ciddiyim. Dikkatli olun, kimse benim sabrımı ve sakinliÄŸimi kötüye kullanıp hükümeti devirmeye kalkmasın. Allah'a yemin ederim ki, bunu yapmaya kalkanı yeryüzünden silerim. Bütün Mısır bunu bilsin" dedi.

Ãœlkesinde eleÅŸtiri ve bazı yöneticileri görevden alma gibi açık demokrasi uygulamaları için henüz erken olduÄŸunu savunan el-Sisi, “Ama bununla ülkemizde demokrasi yok demek istemiyorum. Biz sadece demokrasiyi zor ÅŸartlarda uyguluyoruz, o yüzden bırakın, ülkemizi koruyalım" diye konuÅŸtu

AÇIK ARTTIRMA SİTESİNDE SATILIĞA ÇIKARILDI

Bu arada internet üzerinden alışveriş sitesi eBay'de bir kullanıcı Sisi'nin "satışı" için bir ilan sayfası açtı.

Açık arttırmada teklif edilen fiyatların birkaç saat içinde 100 bin doları aştığı belirtiliyor.

Sisi, 'satış' ilanında "az kullanılmış" mareşal ve ordu geçmişi olan felsefe doktoru olarak tanıtıldı. Ancak site yönetimi kısa süre sonra ilanı kaldırdı.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.