Sosyal Medya

Güncel

Rusya'dan ilginç Esad açıklaması

Rus Sözcü Zaharova, Esad rejimini desteklemediklerini fakat Esad rejiminin terörle mücadelesini desteklediklerini söyledi.



"Argumentı i Faktı" gazetesine konuÅŸanRusya DışiÅŸleri Bakanlığı Resmi TemsilcisiMariya Zaharova, ABD'nin Åžam'ı vurmaması için herÅŸeyi yaptıklarını ifade ederek, "Biz hiçbir zaman Yakın DoÄŸu bölgesinde çıkarımız olmadığını söylemedik. Fakat neden kendi çıkarlarımıza deÄŸil de terörizme odaklandığımızı söylüyorsanız, buna katılamam. Ekonomi, kültür, insani iÅŸbirliÄŸi bunlar çok doÄŸru ve önemli fakat terör tehdidi varsa diÄŸer herÅŸey yok olur. 

ESAD'I DESTEKLEMİYORUZ, TERÖRLE MÜCADELESİNİ DESTEKLİYORUZ

Biz Esad rejimini desteklemiyoruz, fakat biz onu IŞİD ile mücadele eden Kürtleri ve muhalifleri desteklediÄŸimiz gibi terörle mücadelede destekliyoruz. Biz yasadışı oluÅŸumlara silah gönderilmemesi gerektiÄŸini söylüyoruz. ABD'nin Åžam'ı vurmaması için herÅŸeyi yaptık. Fakat Åžam ile muhalefetin çatışmasında biz taraf seçmedik. Biz Suriye'nin egemenliÄŸini ve uluslararası hakkını koruduk" dedi. 

Türkiye'nin Suriye'deki tutumunu da eleÅŸtiren Zaharova şöyle konuÅŸtu; "Bazı uzmanlar bunların Osmanlı Ä°mparatorluÄŸu'nun yeniden doÄŸma çabaları olduÄŸunu söylüyorlar. Biz geliÅŸmiÅŸ devlet Türkiye ile iÅŸ yapmaya alıştık. Fakat Türk siyasi eliti, Türkiye'de Osmanlı Ä°mparatorluÄŸu'nun yeniden doÄŸmaya baÅŸladığını söyleyenlere inanmak için gerekli sebepler sunuyor. EÄŸer bu gerçekten böyleyse, ilk olarak Osmanlı Ä°mparatorluÄŸu'nun ÅŸu anda Ankara'nın eylemlerine ses çıkarmayan Avrupa ülkeleri için nelere mal olduÄŸunu hatırlatmak isterim. Ä°kincisi, Osmanlı Ä°mparatorluÄŸu'nun kendisi için bu hikaye nasıl sona erdi. Bir ÅŸey daha var. Osmanlı Ä°mparatorluÄŸu'nun var olduÄŸu dönemde onu 'Avrupa'nın hasta adamı' olarak adlandırıyorlardı. Türkiye yine bu ÅŸekilde anılmak ister mi? Benim şüphelerim var"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.