Sosyal Medya

Güncel

'Kerry'nin açıklaması kaygı verici'

ABD Dışişleri Bakanı John Keryy'nin Suriye için öne sürdüğü B Planı'na Rusya'dan tepki geldi.



Reuters ve Al Jazeera'de yer alan habere göre: ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry'nin Suriye için B planından bahsederek, "Zaman geçtikçe Suriye'yi bütün olarak tutmanın zorlaÅŸacağını" söylemesine Moskova'dan tepki geldi. DışiÅŸleri Bakan Yardımcısı Bogdanov, açıklamayı 'kaygı verici' olarak nitelendirdi.

Rusya DışiÅŸleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Kerry'nin Suriye için B planını uygulamaktan bahsederek, Suriye'nin bölünebileceÄŸinden bahsetmesini 'kaygı verici' bulduklarını söyledi. Bogdanov, "ABD'nin B planının uygulanabileceÄŸi yönündeki açıklaması kaygı verici, bu plan hakkında hiçbir ÅŸey bilmiyoruz" dedi. 

"BÄ°Z ÅžU ANDA 'A PLANI'NA ODAKLANIYORUZ"

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'deki iç savaşa diplomasi masasında sonuç bulunamazsa, B Planı uygulamaktan söz etmiş ve zaman geçtikçe Suriye'yi bütün olarak tutmanın zorlaşacağını anlatmıştı. Kerry, B Planının ne olduğunu tanımlamaktan kaçınmıştı.

Suriye DışiÅŸleri Bakanlığı'ndan düb yapılan açıklamada da, Kerry'nin Suriye'nin bölünebilme ihtimalinden bahsetmesi 'kınanırken',  "ABD'nin bu açıklamasının gerçeklere uymadığı ve bu ülkenin teröristlere verdiÄŸi desteÄŸi saklama amacı taşıdığı" belirtilmiÅŸti.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov ise dünkü basın toplantısında ABD'nin Suriye'yle ilgili "yedek planları" sorulması üzerine "Biz şu anda 'A Planı'na odaklanıyoruz. İki ülkenin (Rusya ve ABD) başkanlarının önceki günlerde formüle ettiği planın gerçekleşmesi bizim önceliğimiz" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.