Sosyal Medya

Güncel

'AKP karşıtlığıyla ülke menfaatini görmezden gelemeyiz'

CHP'nin kapalı grup toplantısında konuşan Deniz Baykal, 'AKP karşıtlığıyla ülke menfaatini görmezden gelemeyiz' dedi



CHP'nin Grup Başkanvekili Levent Gök başkanlığında yapılan alternatif basına kapalı grup toplantısında cuma günü Genel Kurul'da görüşmeleri başlayacak olan bütçe ile dış politika ve bölgede yaşanan askeri hareketlilikle ilgili sunumlar yapıldı.

PARTÄ° POLÄ°TÄ°KALARINI ELEÅžTÄ°RDÄ°

Kapalı grup toplantısına, Kılıçdaroğlu ve parti politikalarına yönelik önemli eleştirilerde bulunan Deniz Baykal da katıldı. Baykal'ın bu kez sadece Suriye'yle ilgili değerlendirmede bulunduğu öğrenildi.

TÃœRKÄ°YE'NÄ°N MEÅžRU SAVUNMA HAKKI VAR

Baykal, partisinin Suriye politikasıyla ilgili, "Suriye konusunda mezhepsel bakmamak gerekiyor. Azez'de Türkiye'nin meÅŸru savunma hakkı vardır. Bu açıdan yapılan doÄŸrudur. Herkes bunu savaÅŸ çıkıyor ÅŸeklinde algıladı.

ÜLKE MENFAATLERİNİ GÖRMEZDEN GELEMEYİZ

Ancak geliÅŸmeler bunun böyle olmadığını ortaya koydu. ABD-Rusya arasındaki ateÅŸkes kararı da bunu doÄŸruladı. Bu konudaki görüşlerimi, doÄŸru bildiÄŸim ÅŸeyleri söylemeye devam edeceÄŸim. AKP karşıtlığıyla ülke menfaatini görmezden gelemeyiz" dedi

"KÃœRTLERÄ°N AKDENÄ°Z'E Ä°LERLEMESÄ°NE Ä°ZÄ°N VEREMEYÄ°Z'

Milletvekili Dursun Çiçek ise "Biz Suriye'deki Kürtlerin konumlarını koruması, olduÄŸu yerlerde barış ve huzur içinde yaÅŸamasını istiyoruz Ancak toprak iÅŸgal ederek Akdeniz'e doÄŸru geniÅŸleyerek Türkiye'nin OrtadoÄŸu'yla irtibatının kesilmesine de karşıyız" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.