Sosyal Medya

Güncel

Devlet Bahçeli: 'Bunlara ne oluyor?'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ'ın Özcan Yeniçeri ve Yusuf Halaçoğlu ile yaptığı ortak açıklamayla olağanüstü kurultay çağrısı yapıp istifa etmesine Devlet Bahçeli'den tepki geldi. MHP Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy gelişmeler üzerine Ankara'ya gidip Genel Başkan Devlet Bahçeli ile görüştü. Baki Ersoy, görüşmeyi anlatırken Bahçeli'nin kendisine "Bunlara ne oluyor? Teşkilatlar sizlere emanet" dediğini söyledi



Yusuf HalaçoÄŸlu'nun dün Ãœmit ÖzdaÄŸ'ın TBMM'de düzenlediÄŸi basın toplantısında yanında yer alması MHP Kayseri il ve ilçe teÅŸkilatlarında "soÄŸuk duÅŸ" etkisi yarattı. Ä°l BaÅŸkanı Baki Ersoy dün karayoluyla Ankara'ya giderek Genel BaÅŸkan Devlet Bahçeli ile gece yarısı  görüştükten sonra açıklama yaptı. Ersoy, Bahçeli'nin görüşme sırasında kendisine "Siz teÅŸkilatlar olarak kaya gibi durdunuz. Bunlara ne oluyor? TeÅŸkilatlar sizlere emanet. Sizler benim evlatlarımsınız, bu teÅŸkilatlara sahip çıkın" dediÄŸini anlattı.

Halaçoğlu'na büyük tepki

MHP Kayseri İl Başkanı Baki Ersboy, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu'nun milliyetçi ülkücü hareketin 47 yıllık kazandığı sevgi ve emeğin ürünü oyları ile milletvekili olma sıfatı kazandığını söyledi. Ersoy, şöyle konuştu:

"Sayın Yusuf HalaçaoÄŸlu, seçmen ve teÅŸkilatlarımızın iradesini hiçe sayarak 24 Åžubat 2016 tarihinde kamuoyuna açıklama yapma talihsizliÄŸinde bulunmuÅŸtur. Kendisine bu sıfatı veren seçmenlerimizin iradesine saygısızlık yapmıştır. Åžahsiyetli, kiÅŸilikli ve onurlu bir insanın yapması gerektiÄŸi gibi o sıfatını terk etmelidir. Seçmenlerimizin verdiÄŸi o sıfatı keyfi olarak kullanma yetkisi kendisine verilmemiÅŸtir.  Ã–zellikle, 'Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili' sıfatını terk etmelidir. Milliyetçi Hareket Partisi köklü bir kurumdur. Bu kurumun karar organları, temayül, gelenekleri ve ahlak anlayışı vardır. Tüm bunları hiçe sayarak, Kayseri Ä°l TeÅŸkilatımızın düşüncesi alınmayarak böylesi bir açıklama yapılması tarafımızca kabul görmemiÅŸtir, görülmesi de asla mümkün deÄŸildir. Ãœlkücü vicdanın esasları ortadadır. Taşıdığı MHP MilletvekilliÄŸi sıfatından erdemli bir insansa istifa etmelidir. Bunu yapmadığı müddetçe seçmenlerin kendisine yapacağı muameleye de katlanmalıdır. Genel BaÅŸkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin her daim yanında olduÄŸumuzu bir kez daha ifade ediyorum. Kendisini açıklamanın ardından ziyaret ederek hayır duasını aldım." 

"Halaçoğlu'nun içine düştüğü tezat ortada"

 

MHP Ä°l BaÅŸkanı Baki Ersoy, daha önce Yusuf HalaçoÄŸlu'nun söyledikleriyle bu yaptığının tezat teÅŸkil ettiÄŸini belirterek istifa etmesini istedi. Ersoy, şöyle dedi:"Kayseri'den Genel BaÅŸkanımıza destek açıklaması yaptığımız gün yanımızda oturarak, 'Kayseri'nin ilçelerinde bir partilinin bana "Bahçeli ile olmaz" demesi üzerine "Sinan OÄŸan ile olur mu?" diye sordum. 2018'de olaÄŸan genel kurul var. Bir kez daha söylüyorum; Sinan OÄŸan ile olmaz. ‘EÄŸer Sinan OÄŸan, genel baÅŸkan seçilirse ben MHP'den istifa ederim' demiÅŸtim. Bu sözümün arkasındayım' diyerek sayın Devlet Bahçeli'nin yanında olduÄŸunu altını çizen, olaÄŸan kurultayın gününde ve zamanında yapılması gerektiÄŸini savunan HalaçoÄŸlu'nun içine düştüğü tezat ortadadır. Kendisinin bu açıklamasını bir kez daha kabul etmediÄŸimizi ifade ediyor, en kısa zamanda istifasını da bekliyorum."

kaynak: cnnturk.com

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.