Sosyal Medya

Güncel

Pervin Buldan'dan AK Partili vekile 'etekli' tepki

HDP'li vekil Ertuğrul Kürkçü ile AK Partili vekil Bülent Turan arasındaki "etekli arkadaş" tartışmasına Pervin Buldan tepki gösterdi.



Meclis Genel Kurulu'nda "Çöktürme harekat planı"nın doÄŸru olup olmadığını soran HDP Ä°zmir Milletvekili ErtuÄŸrul Kürkçü ile AK Partili vekil Bülent Turan arasında tartışma yaÅŸandı.

"BÄ°Z O ETEK GÄ°YEN ARKADAÅžINIZA BENZEMEYÄ°Z"

Konuşmacının ahlak dışı söylemlerde bulunduğunu savunan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, şunları söyledi:

"Bak, sen orada niye bağırıyorsun bilmiyorum da ben deÄŸil, biz, 317 AK Partili vekil sizin o etek giyen erkek arkadaşınıza benzemeyiz. Biz 317 arkadaÅŸ sizin bağırmanızdan korkmayız, bağırmayacaksınız. Burası Kandil deÄŸil, milletin kürsüsü. Biz, 317 arkadaÅŸ daÄŸda tetik çekip ÅŸehirde saz çalmanıza benzemeyiz, kimseden korkmuyoruz Allah'tan baÅŸka. Ne bağırıyorsunuz. Bağırmayacaksınız. KonuÅŸtun, dinleyeceksin. Burası Kandil deÄŸil, milletin Meclisi. Bağırmayacaksın. Haddini bileceksin. KonuÅŸacaksan bağırarak olmaz. Önergelerde sahip çık önergene. SessizliÄŸimiz edebimizden, iÅŸi bilmediÄŸimizden deÄŸil. Sen bana, arkadaÅŸlarıma soykırımcı diyeceksin, IŞİD diyeceksin ve cevap almayacaksın. Utan be, utan"

PERVİN BULDAN'DAN ETEK TEPKİSİ: CİNSİYETÇİ BİR YAKLAŞIM

Meclis BaÅŸkanı Pervin Buldan da Turan'ın 'Etek giyme' ifadesine tepki gösterdi. "Etek giyme meselesini cinsiyetçi bir yaklaşım olarak gördüğünüzü ifade etmek istiyorum"diyen Buldan, "Bu tanımı kadınlara yapılmış bir hakaret olarak nitelendiriyorum. Dolayısıyla böyle bir tanımın bundan sonra Genel Kurulda kullanılmaması gerektiÄŸini ifade etmek istiyorum" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Pervin Buldan'dan AK Partili vekile 'etekli' tepki VÄ°DEO

Pervin Buldan'dan AK Partili vekile 'etekli' tepki(AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın bahsettiği etek giyen teröristlerden biri)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.