Sosyal Medya

Güncel

Dört ülkeden Suriye için telefon diplomasisi

Hollande, Merkel, Cameron ve Obama telefonda görüştü. Fransa'nın açıklamasına göre, dört ülke Rusya ve Suriye rejiminin ılımlı muhalif ve sivilere yönelik saldırıları yakından takip edilecek



Fransa CumhurbaÅŸkanı François Hollande, Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel, Ä°ngiltere BaÅŸbakanı David Cameron ile ABD BaÅŸkanı Barack Obama’nın telefonda Suriye konusunu görüştükleri bildirildi.

Elysee Sarayı’ndan yapılan yazılı açıklamada, "liderlerin, hasmane faaliyetlerin en kısa zamanda sona ermesi yolundaki anlaÅŸmanın yürürlüğe girmesini arzu ettikleri" belirtildi ve "11 Åžubat’ta Cenevre’de varılan anlaÅŸmaya saygı gösterilmesi konusunda çok dikkatli olacakları’’ bildirildi.

Açıklamada, "bu dört ülkenin, Rusya’nın ve Suriye rejiminin ılımlı muhaliflere ve sivil halka yönelik hava saldırılarını sona erdirmeleri konusunu yakından takip edecekleri" kaydedildi.

Özellikle Halep’teki insani krizin sona erdirilmesinin önemine deÄŸinilen açıklamada, insani yardımların ihtiyaç duyulan bölgelere ulaÅŸtırılmasının gerekliliÄŸine özellikle dikkati çekildi.

Açıklamada, BM’nin 2254 sayılı kararı uyarınca Suriye’de siyasi geçiÅŸ dönemi için müzakerelerin hızla baÅŸlatılması çaÄŸrısı yapıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.