Sosyal Medya

Dünya

ABD uçak gemilerine güvenmesin

ABD'de hazırlanan bir raporda Çin, Rusya ve İran'ın silahlarını modernize ederken ABD'nin alışılmış prgramları uyguladığı ve silahlarına güvendiği belirtildi



Rusya ve Çin'in ABD filosuna üstün gelecek uçak gemileri üretmesinin ABD'nin bu alanda diğer ülkeler üzerinde kurduğu askeri üstünlüğe son vereceği belirtiliyor.

Washington Post'ta yer alan bir analizde, Rusya ve Çin’in geliÅŸmiÅŸ savunma sistemleriyle yeni teknolojiler geliÅŸtirdiÄŸi ancak ABD’nin alışılmış askeri programları uygulamaya ve eski silah türlerine hala çok güvendiÄŸi savunuldu.

ABD düşünce kuruluşu Yeni Amerikan Güvenliği Merkezi (Center for a New American Security)'nin hazırladığı bir rapora da yer verilen analizde "ABD'nin yurtdışındaki operasyonları için kırılma noktasına gelindi. Önceden ABD'nin uçak gemilerine karşı koymak zordu ancak artık durum değişti. Rusya, Çin ve İran gibi ülkeler, son yıllarda ordularını ve silahlarını ciddi biçimde modernize etti ve bu durum, ABD'nin üstünlüğüne son veriyor" deniliyor.

Analizin sonunda "Eğer Pentagon, önümüzdeki birkaç sene içinde stratejisini gözden geçirmezse, ABD ordusu Rusya ve Çin'in yeni nesil silahlarının gerisinde kalma riskiyle karşı karşıya kalacak. Bunun sonucunda da askeri alandaki üstünlüğü unutmak zorunda kalacak" değerlendirmesine yer verildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.