Sosyal Medya

Güncel

KCK CHP'yi yardıma çağırdı!

KCK yöneticilerinden Mustafa Karasu, 'demokratikleşme ve barış bloku' kurulmasını istedi, bu blokta mutlaka CHP'lilerin de olması gerektiğini söyledi



KCK Yürütme Konseyi Ãœyesi Mustafa Karasu, “DemokratikleÅŸme ve Barış Bloku” kurulması gerektiÄŸini belirterek blokun CHP’den de önemli bir kesimi içine alabilmesi halinde “AK Parti’nin ‘kendisine kaçacak yer bile bulamayacağını” savundu.

Özgür Gündem'de Hüseyin Ali mahlasıyla yazan Mustafa Karasu, "CHP’nin kendini etkili kılması da politik arenada güçlü kalması da böyle bir politikanın parçası olmasına baÄŸlıdır. Demokrasi bloku ve barış bloku, tüm demokrasi ve barış güçleri yanında CHP’den de önemli bir kesimi bu mücadelenin içine katarsa AKP iktidarı kendine kaçacak yer bile bulamayabilir" görüşünü dile getirdi.

Mustafa Karasu'nun Özgür Gündem'in bugünkü nüshasında yayımlanan yazısının ilgili kısmı şöyle:

“Türkiye’yi içeride ve dışarıda saÄŸduyudan yoksun maceracı politika içine sokan AKP iktidarını içeride sadece demokrasi güçleri durdurabilir. Yoksa Veysi Sarısözen’in dediÄŸi gibi dış güçler durdurup kendi politikalarını hakim kılacaklardır. AKP iktidarı göründüğü gibi güçlü deÄŸildir. Türkiye halkları kesinlikle bu savaÅŸ politikasını kabul etmeyecektir. Bu nedenle demokratikleÅŸme ve barış politikası Türkiye’de karşılığını bulur. Åžu anda demokratikleÅŸme ve barış seçeneÄŸi güçlü ortaya konulmadığı için sadece AKP’nin bağırışları duyuruluyor. Demokrasi bloku mücadele hattı kurduÄŸunda; barı bloku kendini güçlü biçimde hissettirdiÄŸinde AKP sıkışacak, çözülme sürecine girecektir.

DemokratikleÅŸme ve barış blokunun tam da zamanıdır. AKP, vatan millet Sakarya söylemleri ve psikolojik savaÅŸla CHP’yi etkisizleÅŸtirme politikası izliyor. Halbuki CHP’yi de kurtaracak içte ve dışta yürütülen savaÅŸ politikalarına karşı demokratikleÅŸme ve barış politikasıdır. Dolayısıyla CHP’nin kendini etkili kılması da politik arenada güçlü kalması da böyle bir politikanın parçası olmasına baÄŸlıdır. Demokrasi bloku ve barış bloku, tüm demokrasi ve barış güçleri yanında CHP’den de önemli bir kesimini bu mücadelenin içine katarsa AKP iktidarı kendine kaçacak yer bile bulamayabilir. Bu açıdan tüm devrimci demokrasi güçleri, demokrasi blokunda derhal buluÅŸmalı ve harekete geçmelidir.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.