Sosyal Medya

Güncel

Sınırda Türkiye'nin 5 bin 200, BM'nin 54 çadırı var

Son göç dalgasıyla Azez'in nüfusu 300 bine ulaştı. Sınırdaki kamplara yerleşenlerin sayısı 140 bin. Türkiye'nin 5200 BM'nin 54 çadırı var.



Özellikle Halep ve Tel Rıfat’a yönelik olarak son 20 gündür artarak süren PYD, Rejim, Rusya ve DAEÅž saldırılarından kaçan halk ise çareyi Türkiye sınırındaki Azez’e kaçmakta buldu. 105 bin kiÅŸinin yaÅŸadığı çadır kentlerde yer bulamayan mülteciler zeytinlik, boÅŸ arazi, cami ve okullara sığındı. Bazı aileler ise kamyon ve TIR’ların kasalarına yerleÅŸti.

Son göç dalgası ile birlikte Azez’in nüfusu 300 bine ulaşırken, Türkiye sınırındaki kamplar ve açık alanlara yerleÅŸenler ise 140 bine ulaÅŸtı.

Ä°HH, AFAD VE KIZILAY DESTEK SAÄžLIYOR

Türkiye gazetesinden Osman SAÄžIRLI'nın haberine göre, Türkiye’nin yardımıyla ayakta kalmaya çalışan mülteciler için Ä°HH Ä°nsani Yardım Vakfı tarafından oluÅŸturulan 5 konteyner kent, 2 çadır kent bir de blok kente ilave olarak Mukaveme adı verilen yeni bir kamp yapıldı. Buraya da yeni gelenler için 2700 çadır kuruldu. Toplam 5200 çadır ve 4600 prefabrik konutun her türlü ihtiyacını karşılayan Ä°HH Ä°nsani Yardım Vakfı’nın çalışmalarına AFAD ve Kızılay’da acil destek saÄŸlıyor.

Suriye sınırında Birleşmiş Milletler'in insanlık ayıbı

Buradaki mültecilerin günlük yemek, temizlik ve giyim ihtiyaçları da karşılanıyor. Suriye’nin kuzeyinde mültecilerin sığındığı 9 kampta binlerce çadır bulunuyor.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER HİÇLİĞİ

Fakat bu çadırlaradan sadece 54’ü BirlemiÅŸ Milletler (BM) tarafından dağıtıldı.

BirleÅŸmiÅŸ Milletler Mülteciler Yüksek KomiserliÄŸi (UNHCR)’ye ait bu çadırlar Suriye’nin nadir bulunan ürünleri arasında yer alıyor. Binlerce çadırın olduÄŸu Suriye’nin kuzeyinde BM çadırlarINdan sadece 54 adet bulunuyor.

Suriye sınırında Birleşmiş Milletler'in insanlık ayıbı
Fotoğraf: Osman Sağırlı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.