Sosyal Medya

Güncel

Rus casus uçakları Türkiye sınırında

Suriye’nin Lazkiye şehrindeki Rus hava filosuna yeni katılan Rus casus uçağının Türkiye içinden istihbarat topladığı iddia edildi.



Suriye-Türkiye sınır ve hava sahanlığının kapatılmasının ardından Rus askeri birimleri, sınırın Türkiye tarafında neler olduğunu güncel bir biçimde öğrenmek üzere Lazkiye'deki filosuna istihbarat uçaklarını ekledi.

TU-214 R tipi casus uçağının birkaç gün önce Rusya'nın Suriye'deki hava harekatları için kullandığı Lazkiye hava üssüne indiği aktarıldı.
Rusya'nın casus uçağı sahip olduÄŸu optik görüntüleme ve radar sistemleri ile Türkiye hava sahasını ihlal etmeden, çok yüksek irtifalarda Türkiye sınırının kilometrelerce içerisindeki askeri hareketleri gözetleyip kaydedebiliyor. 

Rus haber sitelerine göre Rusya, Türkiye'nin Suriye içinde askeri operasyon gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceğini teyit etmek için gerçek zamanlı bilgi toplamayı amaçlıyor.

Bahsi geçen casus uçak yeraltındaki askerlerin hareketlerinden, yer üstünde yoÄŸun orman ya da çalıların arasındaki hareketlere kadar her ÅŸeyi tanımlayabiliyor. Radar ve kızıl ötesi tarayıcılar kullanan uçak edindiÄŸi bilgileri doÄŸrudan karadaki askerlere aktarıyor. 
Casus uçak aynı zamanda hava trafiği kontrollerini ve muhalifler tarafından kullanılan radyo frekanslarını dinleme kapasitesine de sahip.

kaynak: timeturk.com

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.