Sosyal Medya

Güncel

IŞİD'den aşiretlere şok baskın

Irak'ta geriletilmeye başlayan IŞİD, Enbar'daki aşiretleri silah bırakmaya zorlamak için rehine eylemlerine başladı.



Irak'ta, IŞİD'in aÅŸiretler ile aralarında çatışmalara sahne olan Enbar vilayetine baÄŸlı Felluce kentinde 110 sivili kaçırarak, çatışmalara son verme konusunda aÅŸiretlere baskı yaptığı bildirildi.Enbar Ä°l Konseyi Güvenlik Komitesi Ãœyesi Raci el-Ä°savi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD'in Felluce'de çoÄŸunluÄŸu 15-35 yaÅŸlarında 110 sivili kaçırdığını belirtti.

Ä°savi, "Örgüt, Felluce'deki aÅŸiretleri, çatışmaların durmaması halinde rehinelerin tümünü öldürmekle tehdit etti. Sivillerin kaçırılmasının ardından çatışmalarda ciddi gerileme yaÅŸandı. Åžu an aÅŸiret milisleri yalnızca örgüt militanlarını suikastle öldürmek için sınırlı saldırılar düzenliyor" dedIŞİD'in kontrolündeki Felluce'de Sünni aÅŸiretlerin örgüte karşı ayaklanmasının ardından ciddi çatışmalar yaÅŸanmış, militanlardan ölü ve yaralılar olduÄŸu, aÅŸiretlerin bazı bölgeleri IŞİD'in elinden aldığı aktarılmıştı. 

IŞİD'in 10 Haziran 2014'te Musul'u ve ardından diÄŸer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle baÅŸlayan çatışmalar, ülkenin çeÅŸitli kentlerinde devam ediyor. Irak ordusu, PeÅŸmerge güçleri ve Sünni aÅŸiretler, IŞİD'in elindeki bölgeleri geri almak için operasyonlar düzenliyor. ABD Ã¶ncülüğündeki koalisyon güçleri de Irak ordusuna havadan destek veriyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.