Sosyal Medya

Güncel

PYD sınır köyünden püskürtüldü

ÖSO'nun kontrolünde olan Marin köyüne saldırı başlatan terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD güçleri, muhalifler tarafından püskürtüldü.



Halep kentine baÄŸlı Azez ilçesinin batısında yer alan ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) kontrolünde bulunan Marin köyüne saldırı baÅŸlatan terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD güçleri, muhalifler tarafından yoÄŸun çatışmaların ardından püskürtüldü. 

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Rusya, 10 günden fazla bir süredir PYD güçlerinin Halep'in kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki Azez ilçesine doğru ilerleyişini sürdürmesi için havadan sağladığı desteğini sürdürürken, bu akşam da terör örgütü PYD güçleri, muhaliflerin kontrolündeki son sınır köyü olan Marin'e saldırı başlattı.

ÖSO'ya baÄŸlı Cephetül Åžamiye'ye baÄŸlı çok sayıda askerin Azez ilçesinden takviye olarak gittiÄŸi Marin köyünde, iki grup arasında yaÅŸanan ÅŸiddetli çatışmaların ardından PYD güçleri püskürtüldü. Köyü kuÅŸatan ve sivil halktan köyü terk etmelerini isteyen terör örgütü PYD güçlerinin, ÖSO güçlerinin kararlı direniÅŸi karşısında köyden 2 kilometre uzaÄŸa çekilmek zorunda kaldıkları bildirildi. 

MARİN ALINIRSA AZEZ'İN DÜŞMESİ KOLAYLAŞIR

ÖSO'ya bağlı Cephetül Şamiye bünyesindeki birliklerin köyü teslim etmemek için yoğun şekilde çatışarak PYD güçlerini püskürttükleri belirtilirken; Azez'e 2 kilometre, Kilis Öncüpınar Gümrük Kapısı'na da 6-7 kilometre mesafedeki Marin'nin PYD güçlerinin eline geçmesi halinde Azez'in muhaliflerin elinden alınmasının kolaylaşacağı ifade ediliyor.

Kaynak : AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.