Sosyal Medya

Güncel

WikiLeaks yeni belgeler yayınladı

WikiLeaks, NSA ile ilgili yeni belgeler yayınladı.



Sputnik'te yer alan habere göre: WikiLeaks, NSA'in BM Genel Sekreteri Ban dahil pek çok dünya liderini gizlice dinlediÄŸine iliÅŸkin yeni belgeler yayınladı. WikiLeaks'in kurucusu Assange, "BM'nin ne tepki vereceÄŸini görmek ilginç olacak çünkü Genel Sekreter'in dinlenmesi bile cezasız kalacaksa dünya liderinden çöpçüye kadar herkes tehlikede” dedi.

WikiLeaks, ABD Ulusal Güvenlik Kurumu'nun (NSA) dünya liderlerinin görüşmelerini dinlediÄŸini gösteren yeni belgeler paylaÅŸtı. Buna göre NSA, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel'in iklim deÄŸiÅŸikliÄŸiyle ilgili görüşmelerine ve dönemin Ä°talya BaÅŸbakanı Silvio Berlusconi ile Ä°srailli mevkidaşı Benyamin Netanyahu'nun ABD'ye iliÅŸkin konuÅŸmalarına ‘kulak misafiri' oldu.

w2_1

WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange, Ban ile Merkel'in iklim deÄŸiÅŸikliÄŸinin nasıl engellenebileceÄŸine iliÅŸkin görüşmesinin ABD'nin büyük petrol ÅŸirketlerinin çıkarlarını korumak için dinlendiÄŸini vurguladı. 

ASSANGE, BM'NİN NE TEPKİ VERECEĞİNİ BEKLİYOR

BM'nin bu ifÅŸaat karşısında sessiz kalmayacağını uman Assange, “Daha önce de eski DışiÅŸleri Bakanı Hillary Clinton'ın Genel Sekreter'in DNA'sını çalma talimatı verdiÄŸini ortaya çıkarmıştık. ABD, bırakın Genel Sekreter'i, BM'yi dahi bu tür gizli dinleme faaliyetlerine dahil etmeyeceÄŸine dair anlaÅŸma imzalamıştı. BM'nin ne tepki vereceÄŸini görmek ilginç olacak çünkü Genel Sekreter'in dinlenmesi bile cezasız kalacaksa dünya liderinden çöpçüye kadar herkes tehlikede” ifadelerini kullandı. 

BM İnsan Hakları Konseyi'ne bağlı Keyfi Gözaltı Çalışma Grubu (UNWGAD), Assange hakkındaki tutuklama kararının 'keyfi' olduğuna hükmetmişti.

NETANYAHU, BERLUSCONİ'YE 'OBAMA SÖZÜ' VERMİŞ

DiÄŸer taraftan ifÅŸa edilen gizli belgeler, Netanyahu'nun 2010'da Berlusconi'ye ‘ABD BaÅŸkanı Barack Obama ile baÅŸa çıkmaya yardım etme' sözü verdiÄŸi görüşmeyi de dinlediÄŸini ortaya koydu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.