Sosyal Medya

Güncel

Suriye'deki ateşkes öncekilere benzemesin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 64. Hükümet ile ilk Bakanlar Kurulu toplantısını yaptı. Beştepe’deki toplantıda, ağırlıklı olarak Suriye’deki gelişmeler ve terörle mücadele masaya yatırıldı. Toplantı sonrası konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Suriye’deki ateşkesin olumlu olduğunu söyleyerek endişesini ekledi: Umarım öncekilere benzemez.



Bakanlar Kurulu, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı. Ankara'daki terör saldırısı, terörle mücadele, Suriye'deki gelişmeler, göç sorunu, ekonomideki son durum ve enerjide arz güvenliğinin masaya yatırıldığı toplantıda; İçişleri Bakanlığı, MİT, Genelkurmay ve Dışişleri Bakanlığı sunumlar yaptı. 9 saat süren toplantı sonrası açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un açıklamasından satır başları şöyle:

GELÄ°NEN NOKTA OLUMLU

(Suriye'deki ateşkes) Önceki ateşkeslere benzemez, ümit ederiz ki uygulama kabiliyeti olan bir ateşkes olur. Gelinen noktayı olumlu karşılıyoruz. Evet bir ateşkesin ilan ediliyor olması, bir ateşkes sürecinin başlamış olması, bizim açımızdan da olumludur. Ümit ederiz ki, bu ateşkes olumlu bir şekilde devam eder, ateşkes devam ederken, birileri uçaklarını kaldırarak, sivil, masum insanları vurmaya kalkmaz.

İSMİ ÖNEMLİ DEĞİL

(Ankara'daki intihar bombacısı) İsminin başka bir isim olması, meselenin gerçeğini değiştirmez. Mesele, bu kişi PYD bölgesinden Türkiye'ye giriş yapmış, kendisini ibraz ettiği kimlikle bu şekilde Türkiye'de kayıt altına alınmış eylem PYD-PKK bağlantılı olarak ortaya konulmuştur.

Türkiye göç meselesinde şimdiye kadar neredeyse tek başına mücadele etti. Bundan sonra uluslararası camianın Türkiye'nin göç ve göçmen sorununa yaptığı bu katkıya destek vermesini beklemek hakkımızdır. Türkiye, Almanya ve Yunanistan'ın yapacağı ortak çalışmalara NATO'nun vereceği destek de önemli olacaktır.

ANGAJMAN DEĞİŞMEDİ

Türkiye'nin enerji bakımından kendisine yeterli hale gelmesi fevkalade önemli bir güvenlik meselesi haline geldi.
Terörle mücadelede detayların çok ciddi koordinasyonla uygulanması şart. Esas bir numaralı meselemiz, terörle mücadelede ulusal birliği sağlamamızdır.

Angajman kuralları bugünkü toplantıda gündeme gelmedi. Türkiye, sınırlarının dışından egemenliğine kast eden saldırılara karşı gerekli tedbiri alabilecek güce sahiptir.

Kabus gibi maçtı

Trabzonspor'un Galatasaray'a 2-1 yenildiği maçla ilgili soruyu cevaplayan Kurtulmuş şöyle konuştu: Şahsi görüşüm, bir felaketti, kabus gibi bir şeydi. Bir hakem bu kadar sistematik nasıl hata yapar, bunu anlamadım. Herhalde Merkez Hakem Kurulu gerekeni yapacaktır diye düşünüyorum. Trabzonspor'a geçmiş olsun. Ama Galatasaray'a da geçmiş olsun. Bu kadar yanlış kararlar sonucu alınmış bir galibiyet herhalde Galatasaray camiasını da memnun etmemiştir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.