Sosyal Medya

Güncel

Ankara soruşturması derinleşiyor

Ankara saldırısına ilişkin soruşturmada, saldırının PKK tarafından planlandığı ve intihar bombacısının YPG üyesi kimliğiyle Türkiye’ye giriş yaptığı belirlendi.



Ankara'da 28 kiÅŸinin öldüğü, 61 kiÅŸinin yaralandığı saldırıya iliÅŸkin soruÅŸturmada, saldırının PKK tarafından planlandığı ve saldırganın YPG üyesi Salih Neccar adına düzenlenen kimlikle Suriye’den Türkiye’ye giriÅŸ yaptığı belirlendi. SoruÅŸturmada, PKK’ya olayda kullanılan aracı temin eden hırsızlık ÅŸebekesi de belirlendi.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, 17 Åžubat’ta gerçekleÅŸen saldırı için PKK, olaydan 1,5 ay önce Temelli’de inÅŸaat ÅŸefi olarak çalışan ve soruÅŸturma kapsamında tutuklu bulunan K. O.’ya talimat verdi.

Saldırı hazırlığı

Saldırıyı gerçekleştirdiği belirlenen kişi, YPG üyesi Salih Neccar adına düzenlenen kimlikle Suriye'den Türkiye'ye giriş yaptı ve K. O'nun yanına yerleştirildi. Burada Ali ismini kullanan Neccar, bir başka örgüt üyesi M. O'nun yanında yaklaşık bir ay işçi olarak çalıştı.

Saldırı günü kullandığı araçla İnönü Bulvarı'na gelen Neccar'ın örgüt üyelerinin yönlendirmesiyle beklediği noktadan çıkarak, askeri servis araçlarının arasına girdiği ve eylemi gerçekleştirdiği tespit edildi.

Araç hazırlığı

SoruÅŸturmaya göre, K.O.’nun irtibata geçtiÄŸi hırsızlık ÅŸebekesi, 15 yıl önce kimliÄŸini kaybettiÄŸini iddia eden bir ÅŸahsın ismiyle araç kiraladı ve kaçırdı. Ä°stanbul'a getirilen otomobile, 34 plakalı aynı marka, model ve renkteki bir aracın plakası takıldı.

Düzenlenen sahte evrakların ardından araç iki kez Diyarbakır'a götürüldü, daha sonra tutuklulardan M.A. tarafından Ankara’ya getirilerek K.O.’ya teslim edildi. PKK üyesi A.A.’da Diyarbakır’dan getirdiÄŸi patlayıcıları araca yükledi.

Şüpheli tespiti

Olayın ardından önce askeri birliklerin kameralarını inceleyen polis, daha sonra MOBESE aracılığıyla arabanın marka ve modelini tespit etti.

Olay yerinde bulunan ceset parçalarından da saldırganın kimliÄŸini belirleyen ekipler, soruÅŸturma neticesinde araç kiralama ÅŸirketi çalışanları ve kimlik bilgisi kullanılan kiÅŸi, hırsızlık ÅŸebekesi üyeleriyle örgüt mensuplarından oluÅŸan 22 kiÅŸilik şüpheli listesi hazırladı. SoruÅŸturma aÅŸamasında yakalanan şüphelilerin ifadeleri, ÅŸebekenin PKK’ya geçmiÅŸte de araç temin ettiÄŸini ortaya çıkardı.

SoruÅŸturma kapsamında mahkemeye sevk edilen 21 şüpheliden 14’ü tutuklanarak cezaevine kondu.

Kaynak: AA, DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.