Sosyal Medya

Coğrafyamız

IŞİD rejimin ikmâl yollarına saldırıyor

Şam ve Humus'ta en az 140 kişinin öldüğü bombalı saldırılarının ardından IŞİD, Suriye rejiminin Şam’dan Halep’e giden ikmâl yollarına saldırdı.



IŞİD, Suriye rejiminin Åžam’dan Halep’e giden ikmâl yollarına saldırdı. Åžam ve Humus’ta düzenlediÄŸi ÅŸiddetli bombalı araç saldırılarından bir gün sonra, rejimin destek yollarına saldıran IŞİD, Halep’in rejim kontrolündeki yerleÅŸim birimleriyle ülkenin rejim kontrolündeki güneyini birleÅŸtiren yol üzerindeki bazı köyleri de ele geçirdi.

Reuters’ın rejim kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, rejim güçleri saldırıları doÄŸruladı ancak büyük kayıplar veren IŞİD’in püskürtüldüğünü söyledi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Başkanı Rami Abdulrahman, rejim güçlerinin yol üzerindeki dört IŞİD mevziinden birini geri aldıklarını söyledi.

IŞİD, Pazar günü Åžam’ın güneyindeki Hazreti Zeyneb türbesi yakınlarında düzenlenen ve rejim verilerine göre 83 kiÅŸinin öldüğü bombalı araç saldırısını Ã¼stlendi. Humus’ta da ayrıca iki araçlı saldırıda en az 39 kiÅŸi yaÅŸamını yitirdi. Gözlemevi ise ölü sayısının Åžam’da en az 120, Humus’ta en az 64 olduÄŸunu söyledi.

ABD ve Rusya’nın üzerinde anlaÅŸtıklarını açıkladıkları ‘hasmâne tutumların sonlandırılması’ kararı, 27 Åžubat’ta gece yarısından itibaren geçerli olacak.

Kaynak: Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.