Sosyal Medya

Dünya

Ukrayna Kırım'ın suyunu kesebilir

Kırım'ın suyunun sağlandığı Ukrayna'nın Dinyeper nehrinin Ukrayna hükümeti tarafından kesilmesi ihtimaline karşı yarımadada önlemler araştırılmaya başlandı



Ukrayna'nın Dinyeper nehrinden Kırım'a giden suyu kesme tehdidine karşı, Kırım'ın Rus yanlısı hükümeti çareler aramaya başladı.

Rus Vzglyad (Bakış) gazetesine göre, uzmanlar Kiev resmi yetkililerinin bu tavrına karşı çeşitli çözüm yollarını teklif etseler de, tahminler çok iyimser değil.

TASS ajansına göre, Kırım hükümetinin lideri Sergey Aksenov tarafından imzalanan bir belgede "DoÄŸal kaynakların (suyun) eksikliÄŸinden kaynaklanan olaÄŸanüstü durumlar tehdidine karşı önlemler alınması” istendi.

Bu karara göre, Kırım’daki resmi kurumlar arasında bir koordinasyon merkezi oluÅŸturulacak. Merkezin görevi öncelikle Kerch, Feodosia ve Leninsky ilçelerinde su rezervlerindeki sıkıntıdan kaynaklanan sorunlara çözüm bulmak olacak.

Kırım hükümeti kararında, yarımadada su sorunun Ukrayna’nın 2014 yılında Dinyeper nehrinden yarımadaya giden suyu kesmeye baÅŸlaması ile ortaya çıktığı da belirtildi.

Kırım Devlet Komitesinin Ocak ayı sonu itibarıyla su rezervlerinin tümünün yüzde 100 dolu olduğunu ve bu suyun tatil sezonu için yeterli olduğunu açıklamasına rağmen yetkililer tedbiri elden bırakmamaya çalışıyor.

Rusya Devlet Hidrolojik Enstitüsü Müdürü Vladimir Georgievski'nin Vzglyad gazetesindeki açıklamasında, "Kırım'a su ile temin etme konusu oldukça karışık. Kırım'daki su sorununu çözmek için çeÅŸitli yöntemlere baÅŸvuruluyor. ÖrneÄŸin, yeraltı sularının kullanması olabilir. Ama Kırım'da bu kaynaklar o kadar çok deÄŸildir. Bu kaynak en azından içme suyu için yeterli olabilir”dedi.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.