Sosyal Medya

Coğrafyamız

Salih Müslim: Azez şimdilik hedefimiz değil

PYD lideri Salih Müslim, Türkiye’nin muhaliflerin elinde kalması konusunda ısrarlı olduğu Azez’in şimdilik kendileri için bir hedef olmadığını söyledi. Müslim ayrıca, "Suriye'de Türkiye'ye komşu bağımsız bir Kürt devleti istemiyoruz" dedi.



PKK’nın Suriye kolu PYD’nin lideri Salih Müslim, Türkiye’nin muhaliflerin elinde kalması konusunda ısrarlı olduÄŸu Azez’in ÅŸimdilik kendileri için bir hedef olmadığını söyledi. Alman Haber Ajansı DPA’ya konuÅŸan Müslim, ayrıca, Kürtlerin Suriye’de bağımsız bir devlet hedeflerinin olmadığını, sadece anayasal haklarını elde etme çabası içinde olduklarını belirtti.

Türkiye’yi ‘Kürtfobik’ olmakla suçlayan Müslim, Ankara’nın ‘haklarını alan her Kürdü bir tehlike olarak gördüğünü’ savundu. Türkiye’nin Suriye’de bir 'güvenli bölge' oluÅŸturma çabasını "Suriye'nin iç meselelerine açık bir müdahale" olarak nitelendiren Müslim, Arap, Kürt ve Türkmenler dahil olmak üzere Suriye toplumunun tüm bileÅŸenlerinin bu giriÅŸimi reddettiÄŸini iddia etti.

Müslim, Türkiye’nin Suriye konusunda Suudi Arabistan’la yakınlaÅŸmasına ise ÅŸu yorumu yaptı:

“Türkiye, birçok tarafı Suriye savaşına çekmeye çalışıyor. Ancak ben bu konuda baÅŸarılı olamayacaklarını düşünüyorum. Suudi Arabistan, Türkiye ile bir savaÅŸa girmeyecek kadar akıllı.”

Suriye Ä°nsan Hakları Gözlemevi‘nin (SOHR), Türkiye’nin 500 kadar muhalifin Ä°dlib’den Azez bölgesine Türkiye toprağı üzerinden geçiÅŸini saÄŸladığı yönündeki iddiasını deÄŸerlendiren Müslim, 500 kiÅŸinin, çatışmaların olmadığı Azez bölgesine deÄŸil, Suriye Demokrat Güçleri’nin (SDG) Tel Rifat, Mare ve MenneÄŸ’de çatıştığı "Nusra Cephesi ve IŞİD"e yardım etmek için geldiÄŸini öne sürdü.

IŞİD’e karşı koalisyon kapsamında ABD ile koordinasyon yürüttüklerini söyleyen Müslim, PYD’nin başını çektiÄŸi SDG’nin Suriye topraklarının yüzde 20’sine hâkim olduÄŸunu söyledi.

Müslim davet edildiÄŸi takdirde, bu ayın sonunda Cenevre’de sürdürülmesi planlanan Suriye görüşmelerine katılmaya hazır olduÄŸunu söyledi.

 

 
 

 

Kaynak: DPA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.