Sosyal Medya

Güncel

Genelkurmay Başkanı Akar Katar'a gitti

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Koalisyon Harekat Merkezlerinde incelemede bulunmak üzere Kuveyt ve Katar'a gitti.



Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın, Koalisyon Genelkurmay BaÅŸkanları Toplantısı'na katılmak ve Koalisyon Harekat Merkezlerinde incelemelerde bulunmak üzere Kuveyt ve Katar'a gittiÄŸi bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada Orgeneral Akar'ın, Suriye'deki gelişmeler ve koalisyon harekatı kapsamında DAEŞ ile mücadele konularının görüşüleceği, 8'incisi icra edilen Koalisyon Genelkurmay Başkanları Toplantısı'na katılmak ve Koalisyon Harekat Merkezlerinde incelemelerde bulunmak üzere Kuveyt ve Katar'a gittiği kaydedildi.

TSK MENSUPLARINA TAZÄ°YE MESAJ

Orgeneral Hulusi Akar, TSK mensuplarına gönderdiÄŸi taziye mesajında, 'Huzur ve güvenliÄŸin saÄŸlanması için kararlı mücadele verilecek. Bu olaylar kutsal vazifemizi yapmaktan alıkoyamaz.' ifadelerini kullandı.

Askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre, Orgeneral Akar, 17 Şubat saldırısının ardından TSK mensuplarına bir taziye mesajı yayınladı. Akar'ın mesaajında şu ifadelere yer verdiği öğrenildi:

"YaÅŸadığımız bu elîm olay; bayraklaÅŸan kutsal Vatan topraklarının bütünlüğü, milletimizin egemenliÄŸi, bağımsızlığı,  birlik ve beraberliÄŸi için canını seve seve feda etmekten çekinmeyen Türk Silahlı Kuvvetlerinin her bir personelini, ailelerini ve Türk milletini derinden yaralamıştır.

Teröre karşı verdiğimiz ve hâlen büyük bir özveri ve kararlılıkla sürdürdüğümüz mücadelede, maruz kaldığımız bu tür olaylar, ne ülkemizi korumak, huzur ve güvenliğini sağlamak konusundaki kararlılığımızı sarsacak ne de bu güne kadar namus ve şeref bildiğimiz kutsal vazifemizi yapmaktan alıkoyacaktır.

Yüce Türk milletinin bu acı gününde, hayatını kaybeden kahraman silah ve çalışma arkadaÅŸlarımıza ve vatandaÅŸlarımıza Allah’tan rahmet; kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına sabır ve baÅŸsaÄŸlığı; yaralı kahraman silah ve çalışma arkadaÅŸlarımıza acil ÅŸifalar diliyorum."

Kaynak : AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.