Sosyal Medya

Güncel

2 ilçede 14 terörist öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 4, Şırnak'ın İdil ilçesinde 10 olmak üzere toplam 14 teröristin öldürüldüğü belirtildi. İki ilçede toplam 243 terörist etkisiz hale getirildi.



Genelkurmay Başkanlığı devam eden operasyonlar hakkında açıklamada bulundu.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 4, Şırnak'ın İdil ilçesinde 10 terörist öldürüldü. Sur'da etkisiz hale getirilen terörist sayısı 223, İdil'de 20'ye yükseldi.

Sur'da bir Kaleşnikof piyade tüfeği, bir şarjörü, 30 fişeği ve bir adet el bombası ele geçirildi.

İdil'de ise, üç el telsizi, bir tabanca ele geçirildi. Dokuz el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 38 oldu.

Cizre'de 5 terörist cesedi bulundu
Şırnak'ın Cizre ilçesinde devam eden arama faaliyetleri esnasında, üç ayrı evde, daha önceden etkisiz hale getirildiği değerlendirilen beş bölücü terör örgütü mensubu terörist cesedi (erkek) bulundu. 14 Kaleşnikof piyade tüfeği, 70 Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 1.964 fişeği, bir M-16 piyade tüfeği ve iki şarjörü, 56 fişeği, bir MP-5 makineli tabanca, bir şarjörü ve 21 fişeği, bir tabanca, üç el yapımı patlayıcı, altı el bombası, iki dürbün, 13 hücum yeleği, üç el telsizi ele geçirildi.

Rus menşeli bomba ele geçirildi
Şanlıurfa'da, bir Zagros keskin nişancı silahı, bir bomba atar (40 mm, Rus menşeli), 44 bomba atar mermisi, 67 el bombası, 66 el bombası fünyesi, altı RPG-7 R/A mühimmatı, 50 R/A sevk fişeği ve 700 elektrikli fünye ele geçirildi.

PKK'ya katılmak için kaçan 2 kişi yakalandı
Hakkâri'de bölücü terör örgütüne katılmak üzere evlerinden kaçan iki şahıs yakalandı.

DAEŞ mensubu 1 kişi yakalandı
Kilis'de, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan, DEAŞ terör örgütü mensubu bir şahıs yakalandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.