Sosyal Medya

Güncel

HDP'li belediyelerin PKK oyunu!

HDP'li belediyelere giden kaynağın yüzde 90'ı personel maaşı adı altında örgüte aktarılıyor, 6 bin TL kazanan sözleşmeli işçiler bile var.



Devletin vatandaÅŸa hizmet etmesi için gönderdiÄŸi kaynağı personel gideri adı altında terör örgütüne aktaran HDP’li belediye personeli hakkında hızla idari ve adli iÅŸlem baÅŸlatılacak.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın geçtiÄŸimiz günlerde AK Parti Grup Yönetim Kurulu üyesi milletvekilleri ile yaptığı görüşmede, bazı HDP’li belediyelerin terör örgütüne yönelik destekleri gündeme geldi.

Edinilen bilgilere göre, CumhurbaÅŸkanı “Devletin kaynakları bu belediyelerdeki personel aracılığı ile örgüte gidiyor. Bu konuda gereken önlemlerin alınmasını istedim. Bu kapsamda bir BaÅŸbakanlık genelgesi yayınlandı, TeftiÅŸ Kurulu da harekete geçiyor. Belediyelerde çalışan taÅŸeron işçiler dahil örgütle bağı olan personelle ilgili derhal iÅŸlem baÅŸlatılacak” dedi.

PERSONELE Ä°NCELEME

ErdoÄŸan’ın vurgu yaptığı BaÅŸbakanlık genelgesinde, terör örgütleri ile iliÅŸki kuran veya eylem birliÄŸi içerisinde olan, bu örgüt ve yapıların emir ve talimatlarıyla hareket eden, yardım eden, kamu imkan ve kaynaklarını kullanan veya kullandıran, bu örgütlerin propagandasını yapan kamu çalışanlarının ivedilikle adli mercilere bildirileceÄŸi kaydedilmiÅŸti.

Genelgede ayrıca, belirtilen hususların personel çalışmasına dayalı hizmet alımı ihalesiyle istihdam edilen personel hakkında da ilgili mevzuat çerçevesinde titizlikle uygulanacağı ifade edilmişti.

ÖZHASEKİ: BU BİR İHANET!

AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki de, GüneydoÄŸu’daki bazı belediyelerin; PKK’ya personel, kaynak, iÅŸ makinesi ile her türlü desteÄŸi verdiÄŸine dikkat çekti. Özhaseki, “Bu belediyeler arasında taÅŸeron işçiler de dahil olmak üzere gelirlerinin yüzde 90’ını personel harcamalarına ayıranlar var. AK Parti’nin kazanacağı anlaşılan yerlerde 3 yıllık sözleÅŸmelerle bir işçiye 6 bin lira üzerinde maaÅŸ anlaÅŸması yapan HDP’li isimler var. Ä°ÅŸe alım mülakatlarında, ‘DaÄŸda kimin var? Bir bedel ödedin mi?’ tarzında soru soran ve ona göre işçi alımı yapan ihanet ÅŸebekeleri var. Her ÅŸeyi biliyoruz. Her ihanetten haberdarız. Hepsinin tek tek hesabını soracağız” dedi.

ErdoÄŸan: Havyar bile isterlerse gönderin...

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ile AK Partililerin görüşmesinde GüneydoÄŸu’da terörle mücadele eden güvenlik güçlerine yönelik ilginç bir diyalog yaÅŸandı. Bir milletvekili Cizre’deki bir taburdan gelen ‘kumanya’ isteklerini gündeme getirince, ErdoÄŸan anında gerekli talimatları vererek taleplerinin karşılanmasını istedi. ErdoÄŸan, “Ne istiyorlarsa gönderilecek. Hiçbir eksikleri olmamalı. Hatta havyar bile isterlerse gönderin” dedi.

Kaynak : Türkiye Gazetesi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.