Sosyal Medya

Dünya

ABD'de silahlı saldırı

ABD’nin Michigan eyaletinde bir kişi rastgele ateş açarak aralarında 8 yaşında bir çocuk ve babasının da bulunduğu 6 kişiyi öldürdü.



ABD'nin Michigan eyaletine bağlı Kalamazoo kentinde, bir kişinin çevreye rastgele ateş açması sonucu en az 6 kişi öldü, 2 kişi de ağır yaralandı.

Güvenlik kaynakları, saldırganın ilk olarak akşam saatlerinde bir otoparkta defalarca çevreye ateş ederek bir kadını ağır yaraladığını açıkladı. Saldırgan, olaydan yaklaşık 4 saat sonra ise silahlı saldırılarını bir restoranın park yerinde ve bir oto galeride sürdürdü.

Saldırganın üç ayrı noktadan halkın arasına girerek rastgele ateÅŸ açması sonucu, aralarında 8 yaşında bir çocuk ve babasının da bulunduÄŸu en az 6 öldü. Biri 14 yaşında kız çocuÄŸu olmak üzere 2 kiÅŸi ağır yaralandı. 

Kalamazoo Kamu GüvenliÄŸi Åžefi Jeff Hadley, saldırıya iliÅŸkin 45 yaşında Jason Dalton adında bir kiÅŸinin gözaltına alındığını duyurdu.

Herhangi bir suç kaydına rastlanmayan Dalton'un, cinayete teşebbüsten ve ölüme sebebiyet vermekten pazartesi günü mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

Kaynak: AA ve Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.