Sosyal Medya

Coğrafyamız

Ölü sayısı 140'a çıktı

Suriye'de Esed rejimi kontrolündeki iki bölgeye intihar saldırıları düzenlendi. Humus'taki saldırılarda 57 kişi öldü. Şam’da da Hazreti Zeyneb Türbesi yakınlarındaki saldırılarda en az 83 kişi öldü. İki kentteki saldırıları IŞİD üstlendi.



Ä°ngiltere merkezli Suriye Ä°nsan Hakları Gözlemevi, Humus'ta Esed yönetiminin kontrolünde olan Zehra semtinde bomba yüklü iki aracın infilak etmesi sonucu en az 57 kiÅŸinin öldüğünü duyurdu. Ölenlerin çoÄŸunun sivil olduÄŸunu bildiren Gözlemevi, saldırıda 100'e yakın kiÅŸinin de yaralandığını, ölü sayısının artabileceÄŸini belirtti. 

Suriye resmi haber ajansı SANA da saldırıyı doğrulayarak, yaralıların çevre hastanelere kaldırıldığını bildirdi.

Saldırıyı IŞİD üstlendi. Geçen ay da Zehra semtinde bombalı saldırı düzenlenmiÅŸ ve 22 kiÅŸi ölmüştü. Saldırıyı IŞİD üstlenmiÅŸti. 

Åžam’da Åžii bölgesine saldırı

 

[FotoÄŸraf: AFP/SANA]
 

 

Suriye’nin baÅŸkenti Åžam’da Hazreti Zeyneb Türbesi yakınlarında intihar saldırıları düzenlendi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Seyyide Zeyneb bölgesinde biri bomba yüklü araçtan kaynaklanan en az 4 patlama olduğunu duyurdu.

Suriye resmi haber ajansı SANA, 83 kişinin öldüğünü belirtti.

Åžam'daki saldırıları da IŞİD üstlendi. 31 Ocak’ta yine aynı bölgeye düzenlenen intihar saldırılarında en az 46 kiÅŸi ölmüş, saldırıyı IŞİD üstlenmiÅŸti.

Kaynak: AFP ve Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.