Sosyal Medya

Coğrafyamız

PYD DAEÅž'li diye sivilleri infaz etti

PYD Haseke'de terör örgütü DAEŞ üyesi olduğu gerekçesiyle 4 kişiyi öldürdü, onlarca kişiyi gözaltına aldı.



Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre,PYD militanları, iki gün önce denetimini ele geçirdiÄŸi Haseke kentinin güneyindeki EÅŸ-Åžeddadi ilçesi yakınlarında "kıyafetleri nedeniyle DAEÅž Ã¼yesi olduÄŸu"nu öne sürdüğü onlarca kiÅŸiyi gözaltına aldı. Åžeddadi yakınlarındaki Tarmabat köyünde ise PYD'nin DAEÅž mensubu olduÄŸu gerekçesiyle, haklarında herhangi bir yargı iÅŸlemi yapılmadan 4 kiÅŸiyi kamuya açık alanda infaz ettiÄŸi belirtildi.

O BÖLGEDE DAEŞ'Lİ YOK

Bölge sakinleri PYD'nin birkaç ay önce de Şeddadi'nin doğusundaki El-Hul beldesinde benzer şekilde infazlar gerçekleştirdiğini belirtti. Ayrıca terör örgütü DAEŞ militanlarının tamamen çekildiği bölgede sadece sivillerin kaldığı ifade ediliyor.

Öte yandan PYD ile DAEÅž arasında Åžeddadi'nin güney kırsalında dün gece çatışmaların yaÅŸandığı, DAEÅž'in PYD militanların yer aldığı merkeze yönelik bombalı araçla düzenlenen saldırıyı üstlendiÄŸi aktarıldı. 

PYD liderliÄŸindeki Arap ve Kürt güçlerden oluÅŸan Suriye Demokratik Güçleri (SDG) iki gün önce DAEÅž'in denetimi altındaki ülkenin gaz ve petrol yatakları bakımından en zengin ilçelerinden Åžeddadi'yi ele geçirmiÅŸti. Koalisyon güçlerine ait savaÅŸ uçaklarının Åžeddadi ilçesinde birkaç gün önce düzenlediÄŸi saldırılarda en az 90 sivil hayatını kaybetmiÅŸ, saldırılar nedeniyle yüzlerce kiÅŸi bölgeden ayrılmıştı.

AYNI ÅžEYÄ° PKK DA YAPMIÅžTI

Terör örgütü PYD'nin Türkiye'deki kanadı olan PKK 6-7 Ekim olaylarında sakallı ve cübbeli gördükleri vatandaşları DAEŞ'li diye infaz etmişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.