Sosyal Medya

Dünya

Esed: Ateşkese hazırız

Esed, muhaliflerin savaşmama ve onları destekleyen ülkelerin geri çekilmesi şartıyla ateşkese hazır olduğunu söyledi.



İspanyol El Pais gazetesine kritik açıklamalarda bulunan Esad şunları söyledi:

"Askeri operasyonları durdurmaya hazır olduÄŸumuzu söylemiÅŸtik ancak bu mesele daha önemli faktörlerle iliÅŸkili... ÖrneÄŸin teröristlerin bu durumu kullanarak mevcut pozisyonlarını ilerletmesinin engellenmesi gibi... AteÅŸi kesmekle iÅŸ bitmiyor. DiÄŸer ülkelerin de, özellikle Türkiye’nin, 'teröristlere' insan ve silah ya da her türlü lojistik destek vermesini yasaklamak lazım."

BAŞARIMIZDAKİ EN ÖNEMLİ UNSUR...

BaÅŸarısını Rusya ve Ä°ran’ın desteÄŸine borçlu olduÄŸunu söyleyen Esad, “Şüphesiz Rus ve Ä°ran’ın yardımı bizim baÅŸarımızda esas unsur oldu” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Eli kanlı lider Esad, “10 sene içinde kendinizi nasıl görüyorsunuz?” sorusuna ÅŸu cevabı verdi: “Önemli olan ülkemi nasıl gördüğüm. Çünkü ben ülkemin bir parçasıyım. 10 sene sonra Suriye’yi kurtarmış olmak istiyorum. Bu demek deÄŸildir ki baÅŸkan olarak devam edeyim. Bu sürede benim vizyonumdan bahsediyorum. Suriye iyi olacaktır ve ben bu ülkeyi kurtaran adam olacağım. Åžu anda bu benim iÅŸim ve görevim.”

10 sene sonra iktidarda olup olmayacağını deÄŸerlendiren Esad, “Benim amacım bu deÄŸil. Ä°ktidarda olmak beni ilgilendirmiyor. Benim için eÄŸer Suriye halkı isterse olurum, istemezse olmam. EÄŸer ülkeme yardım edemiyorsam hemen bırakmam gerekir” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.