Sosyal Medya

Coğrafyamız

Esed'in danışmanı Kürtlerle sorunumuz yok dedi

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed’ın danışmanı Buseyna Şaban, “Kürtler ile bir sorunları olmadığını” ifade etti.



Esed'ın danışmanı Buseyna Åžaban, dün medyaya yaptığı açıklamada, "YPG'ye Suriye Ordusu’ndaki bir birlik gözüyle baktıklarını”söyledi. Daha önce Esed Suriye'de yaÅŸayan Kürt halkına hak ve özgürlüklerini kullanmak bir yana, kimlik ve pasaport dahi vermiyor, tamamen yok sayıyordu..

Esed’ın danışmanı, “Ordunun ve uçakların desteÄŸiyle Suriye’nin kuzeyi ile kuzeydoÄŸusunu teröristlerden temizleyip kontrol ettiler” dedi.

"SURÄ°YE'DE KÃœRTLERLE SORUN YOK"

Suriye’de Kürtlerle hiçbir sorunları olmadığını iddia eden Åžaban, “Türkiye’nin sorunu var Kürtlerle, devamlı sorun çıkarıyor” ifadelerini kullandı. Açıklamalarının devamında Esed’ın danışmanı, “Bizim için önemli olan, Suriye toprağı ile milletinin bir bütün kalmasıdır”ÅŸeklinde konuÅŸtu.

YPG DE AYNI GÖRÜŞTEYMİŞ

Rojavalı siyasi aktivist ReÅŸad Mela, Esed’ın danışmanının söylediklerinde ÅŸaşırılacak birÅŸey olmadığını, zaten YPG’nin bu konuda benzer açıklamalarda bulunduÄŸunu söyledi. YPG’nin diÄŸer muhalif gruplara karşı Suriye Ordusu ile omuz omuza çatıştığını vurgulayan Mela, “PYD’nin milliyetçi bir Kürt projesi olmadığını” dile getirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.