Sosyal Medya

Güncel

Obama: YPG'nin İlerleyişi Kaygı Verici

ABD Başkanı Obama, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde, Suriye rejiminin ve YPG'nin son dönemde Suriye'nin kuzeybatısındaki ilerlemesine ilişkin kaygılarını dile getirdi.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ile ABD BaÅŸkanı Barack Obama arasında bu akÅŸam gerçekleÅŸen telefon görüşmesinde, Suriye’deki son geliÅŸmeler ve terörle mücadele konularında, ABD-Türkiye iÅŸ birliÄŸinin mevcut durumu ve geleceÄŸinin ele alındığı öğrenildi.

CumhurbaÅŸkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, ErdoÄŸan ile Obama bu akÅŸam bir telefon görüşmesi gerçekleÅŸtirdi. 

ErdoÄŸan-Obama görüşmesinde, Suriye’deki son geliÅŸmeler ve terörle mücadele konularında, ABD-Türkiye iÅŸ birliÄŸinin mevcut durumu ve geleceÄŸi ele alındı.

ABD BaÅŸkanı Obama, görüşmede, 17 Åžubat'ta Ankara'da meydana gelen canlı bomba saldırısını ve 18 Åžubat'ta Diyarbakır-Bingöl karayolunda askeri konvoyu hedef alan saldırıyı kınayarak, hayatını kaybeden askerler ve sivil vatandaÅŸlar için taziye, yaralılar için de acil ÅŸifa dileklerini iletti. 

ABD Başkanı Obama'ya saldırılar hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan da terörle mücadele konusunda müttefiklerin dayanışma içerisinde olmalarının önemine işaret etti.

"YPG'nin ilerlemesi kaygı verici"

Suriye rejiminin ve YPG'nin son dönemde Suriye’nin kuzey-batısındaki ilerlemesine iliÅŸkin kaygılarını dile getiren ABD BaÅŸkanı Obama, bölgede Türkiye ve ılımlı Suriye muhalefeti ile gerilimlere neden olan, DAEÅž’le ortak mücadele çabalarına da darbe vuran eylemlere derhal son verilmesi çaÄŸrısında bulundu. 

ABD BaÅŸkanı Obama, görüşme sırasında, ABD'nin bir NATO müttefiki olarak, Türkiye’nin ulusal güvenliÄŸini destekleme konusundaki mutlak kararlılığını ifade ederek, Türkiye’nin meÅŸru müdafaa hakkının altını çizdi. 

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ve ABD BaÅŸkanı Obama, Suriye'deki çatışmaların durdurulması konusunda Münih'te varılan mutabakatı desteklediklerini vurguladı. 

Ä°ki lider, Rusya ve Esed rejimine, ılımlı muhalif güçlere yönelik hava saldırıları gibi provokatif eylemlere derhal son vermeleri çaÄŸrısında bulundu. 

PKK dahil tüm terör örgütlerine karşı iÅŸ birliÄŸini artıracaklarını ifade eden CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ve ABD BaÅŸkanı Obama, DAEÅž’le mücadelenin ortak hedefleri olduÄŸunu belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.