Sosyal Medya

Güncel

Kerry'den YPG açıklaması! ABD çark etti

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ''ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin de YPG’nin güvenilmez olduğunu söylemesinden memnun olduk" dedi.



DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, ABDDışiÅŸleri Bakanı John Kerry ile dün telefonda görüştüklerini hatırlatarak, “Kendisinin de YPG’nin güvenilmez olduÄŸunu söylemesinden memnun olduk. Sonuçta Amerika’dan da her ne kadar çeliÅŸkili açıklamalar gelse de bu konuyu anlamaya baÅŸlaması önemli bir geliÅŸmedir” dedi. 

Eski Tiflis Belediye Sarayı’nda yapılan Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan DışiÅŸleri Bakanları Üçlü Toplantısı'nın ortak bildirisinin imzalanmasının ardından mevkidaÅŸlarıyla birlikte basın toplantısı düzenleyen ÇavuÅŸoÄŸlu, Ankara’daki terör saldırısında 28 vatandaşın hayatını kaybettiÄŸini ve 80’den fazla kiÅŸinin yaralandığını hatırlattı.

ÇavuÅŸoÄŸlu, “Elimizdeki bulgular bu vahÅŸi saldırının PKK, PYD baÄŸlantılı kiÅŸilerce gerçekleÅŸtirildiÄŸini ortaya koyuyor. Esasen biz öteden beri YPG, PYD ve PKK arasında farkın olmadığını söyleyegeldik ve bunun da uluslararası camia tarafından iyi anlaşılması gerektiÄŸini vurguladık” diye konuÅŸtu.

DAEÅž ve El Nusra gibi terör örgütleriyle mücadelede baÅŸka terör örgütlerine bel baÄŸlamanın en büyük hata olduÄŸunu vurgulayan ÇavuÅŸoÄŸlu, “Terör örgütleriyle her türlü iÅŸbirliÄŸine girmek Kırmızı Åžapkalı Kız masalındaki kurda yaklaÅŸmaktan daha tehlikelidir” ifadelerini kullandı.

"Terör örgütleri arasında ayrım yapan ülkeler var"

ÇavuÅŸoÄŸlu, basın toplantısının soru cevap bölümünde kendisine Ankara’dakiterör saldırısı sonrasında diÄŸer ülkelerin YPG’ye yönelik tutumlarının deÄŸiÅŸip deÄŸiÅŸmediÄŸinin sorulması üzerine, terör örgütlerin arasında ayrım yapan ülkelerin olduÄŸunu belirterek, şöyle devam etti:

“Maalesef seküler terörist daha iyi, radikal terörist daha kötü diye bir anlayış var. Bu da çok büyük bir yanlıştır. Terör örgütleri arasında ayrım yapmak aslında dolaylı olarak terör örgütlerine destek vermektir. DAEÅž terörü ile mücadele etmek için YPG gibi terör örgütlerine sığınmak her ÅŸeyden önce acizliÄŸin göstergesidir. ‘Uluslararası örgütler, NATO, koalisyonun içindeki 65 ülke bir terör örgütünü olan DAEÅž’le mücadele edemiyoruz. O yüzden 'Umudumuzu baÅŸka bir terör örgütü olan YPG’ye baÄŸlıyoruz.’ Bu acizliktir, çok büyük bir yanlışlıktır. Bu hatadan herkesin bir an önce dönmesi gerekiyor. Özellikle müttefikimiz olan ABD’nin bu hatadan bir an önce dönmesi gerekiyor. Hatayı kabul etmek erdemdir.”

ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry ile dün telefonda görüştüklerini hatırlatan ÇavuÅŸoÄŸlu, “Kendisinin deYPG’nin güvenilmez olduÄŸunu söylemesinden memnun olduk. Sonuçta Amerika’dan da her ne kadar çeliÅŸkili açıklamalar gelse de bu konuyu anlamaya baÅŸlaması önemli bir geliÅŸmedir” dedi.

ABD tarafından yapılan bazı açıklamaların “çeliÅŸkili ve karmaşık” olduÄŸunu vurgulayan ÇavuÅŸoÄŸlu, “ABD gibi bir ülkenin teröre ve terör örgütlerine bakışı çok net olmalıdır. Bunu ABD’li müttefiklerimize çok açık ÅŸekilde söylüyoruz. En azından John Kerry’den dün YPG konusundaki fikirlerinin kısmen de olsa deÄŸiÅŸtiÄŸini duymak biz mutlu etti” diye konuÅŸtu.

Kaynak : AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.