Sosyal Medya

Güncel

Ankara katliamında yılanın başı; Esed

PYD elebaşısı Müslim, Esad’dan “Türkiye’yi vurun” talimatı alınca katliamı Salih Neccar’a ihale etti. YPG’li cani de yüreğimizi yaktı



Ankara’nın göbeÄŸinde çalıntı araçla düzenlenen bombalı saldırının detayları aydınlanmaya baÅŸladı.

BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, 28 kiÅŸiyi katleden teröristin kimliÄŸinin 24 yaşındaki Salih Neccar olduÄŸunu açıkladı. Neccar soy ismi Suriye’de tanıdık. Zira güvenlik birimlerine göre Neccar ailesi BeÅŸar Esad’ın başında bulunduÄŸu Baas rejiminin askeri istihbaratı Emn ül-Askeri’yle irtibatlı. Bu da saldırı emrini Åžam yönetiminden geldiÄŸine iÅŸaret ediyor.

Nitekim DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu bu ihtimali doÄŸrular nitelikle açıklamalarda bulundu. PYD lideri Salih Müslim’in eylem emrini bizzat BeÅŸar Esad’dan aldığını belirten Bakan ÇavuÅŸoÄŸlu ÅŸunları söyledi: “Türkiye terör örgütleriyle hiç ayrım yapmaksızın mücadele ediyor. DAEÅž-PKK-DHKP-C terör örgütüyle ve Suriye’de de YPG’yle DHKP-C’nin hiçbir fark yok. Zaten YPG’nin içindeki tüm kademelerinde Kandil’den PKK’lılar var. Esasen Salih Müslim’in kendisi de zaten Suriye rejimi tarafından Kandil’den çaÄŸrılıp Suriye’de buradaki unsurları toplayıp Türkiye’ye de karşı da olumsuz tutum içinde ya da saldırılar içinde olması talimatını bizzat Esad’dan almıştır. Tüm belgeleriyle bilgileri bizde mevcuttur” dedi.

PYD’nin silahlı kolu YPG’ye katılan Batılı teröristlerin internete düşen video kayıtları PYD’nin eylem emri aldığını gözler önüne serdi. Yüzü kapalı teröristler Ä°ngilizce, Almanca, Ä°spanyolca ve Kürtçe olmak üzere dört dilde yayınladıkları bildiride, Türkiye’nin dünya üzerinde yer alan bütün resmi kurumlarına saldırı çaÄŸrı yaptı.

Önceki günkü katliamın ilk saatlerinde devletin zirvesinden “Bunların arkalarında kimlerin olduÄŸunu biliyoruz” ÅŸeklinde açıklamalar gelmiÅŸti. Bir iddiaya göre bu eylemde Rus istihbaratının da parmağı var ve bu saldırı Rus uçağının düşürülmesine karşı bir misilleme... Çünkü, Hava Kuvvetleri personeli hedef alındı. TaÅŸeron olarak da PYD kullanıldı. PYD lideri Salih Müslim ise iddiaları reddetti. Müslim, “Hayır efendim kesinlikle reddediyoruz. Böyle bir ÅŸey yapılmamıştır bizim tarafımızdan. Ne yakından ne uzaktan hiçbir iliÅŸkimiz yoktur. Salih Necar’ı hiç tanımıyoruz. Hiçbir iliÅŸkimiz de olmamıştır, olmayacaktır” diye konuÅŸtu. Ancak güvenlik uzmanları, son dönemde örgütlerin eylemleri üstlenmeyerek gizli mesaj verdiÄŸine dikkat çekiyor. Güvenlik bürokrasisinin kalbine yapılan saldırı da siyasi mesaj yüklü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.