Sosyal Medya

Güncel

Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattına saldırı!

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Kerkük-Yumurtalık boru hattına Şanlıurfa il sınırları içinde yapılan saldırı nedeniyle dün geceden itibaren Türkiye'ye yönelik petrol sevkiyatının durduğunu açıkladı.



Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) DoÄŸal Kaynaklar Bakanlığı Bakanlığın resmi sitesinde yayımlanan açıklamada, "Türkiye sınırları içinde Åžanlıurfa'daki sabotaj nedeniyle Kürdistan Bölgesi'nden Ceyhan Limanı'na yapılan petrol sevkiyatı durmuÅŸtur" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada PeÅŸmerge güçlerinin IŞİD'e karşı yürüttüğü savaÅŸa ve IKBY'deki ekonomik krize deÄŸinilerek,  "Bu saldırı doÄŸrudan Kürdistan Bölgesi'nde yaÅŸayan halkın rızkına yöneliktir. Hükümet, terör örgütü IŞİD'e karşı savaÅŸan PeÅŸmerge güçlerinin maaÅŸlarını ve ihtiyaçlarını da bu petrol hattından saÄŸlamaktadır" denildi.

Türkiye'den saldırıları durdurması ve güvenliği arttırması çağrısının dile getirildiği açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Türkiye hükümetinden güvenlik önlemlerini arttırmasını talep ediyoruz. Çünkü bu tür saldırılar Kürdistan Bölgesi'nde yaşayan halka büyük zarar vermektedir. Petrol fiyatlarının düşmesi nedeniyle hükümetimiz Peşmerge maaşlarını güçlükle karşılamaktadır. Çünkü petrol geliri oldukça azalmış durumda. Bu saldırı Kürdistan Bölgesi ve Peşmerge güçlerinin terörizme karşı mücadelesine büyük zarar vermektedir."

 "PKK, Kürdistan'ın içiÅŸlerine karışmasın"

IKBY BaÅŸbakanı Neçirvan Barzani de yerel medyaya yaptığı açıklamada, "PKK, Kürdistan Bölgesi'nin içiÅŸlerine müdahale etmekten uzak dursun. Enerji ve doÄŸal gaz sevkiyatının PKK'yı ilgilendiren bir yönü yoktur. Bu tamamen Kürdistan Bölgesi ve Irak'ın içiÅŸleriyle alakalıdır. PKK'nın bu yöndeki giriÅŸimlerini hiçbir ÅŸekilde kabul etmeyiz" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.