Sosyal Medya

Güncel

Vali Şahin: Tedbirler en üst düzeyde

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Ankara’daki patlamaya ilişkin, devlet güvenlik güçlerinin en üst seviyede tedbirleri aldığını belirterek, 'Yaşadığımız olayların çok daha fazlası önlenmiştir” dedi.



Ä°stanbul Valisi Vasip Åžahin, Ankara'daki patlamaya iliÅŸkin “Tabi ki, devlet olarak, polis, jandarma olarak tedbirlerimizi en üst düzeyde alıyoruz. YaÅŸadığımız olayların çok daha fazlası önlenmiÅŸtir” ifadelerini kullandı.

Vasip Åžahin, Ä°stanbul ValiliÄŸi tarafından düzenlenen ve ilçedeki kamu, kurum ve kuruluÅŸların yetkilileriyle sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katıldığı 'Ä°lçe BuluÅŸmaları' kapsamında Ãœmraniye'yi ziyaret etti. 

Ümraniye Belediyesi'nin Meclis Salonu'nda gerçekleşen buluşmada bir konuşma yapan Şahin, dün Ankara'da yaşanan bombalı saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Åžahin, “Bölgemize, ülkemize, coÄŸrafyamıza ve medeniyetimize yapılan bu saldırılar basit saldırılar deÄŸildir. Hedefleri, stratejileri çok aÅŸikar olan saldırılardır. Ancak bu millet, bu medeniyetin evlatları tarih boyunca bu saldırılara maruz kaldı ancak hepsinin altından kalkmayı baÅŸarabildi ve dimdik bugüne kadar geldi. Bundan sonra da yılmadan kararlılıkla devam edecektir" dedi.

‘TEDBÄ°RLERÄ°MÄ°ZÄ° EN ÃœST DÃœZEYDE ALIYORUZ'

Åžahin, "Tabi ki, devlet olarak, polis, jandarma olarak tedbirlerimizi en üst düzeyde alıyoruz. YaÅŸadığımız olayların çok daha fazlası önlenmiÅŸtir. Bunun bilinmesini özellikle rica ediyorum. Zaman zaman meydana gelen olaylar bizi 'acaba tedbir noktasında bir takım zafiyetler mi yaÅŸanıyor?' duygusuna sevk edebilir ancak inanın bu konudaki görevli ve sorumlu arkadaÅŸlarımız gece-gündüz demeden görevlerini en iyi ÅŸekilde yapmaya çalışıyorlar” diye konuÅŸtu.

‘Ä°STANBUL'DA 500 BÄ°N SURÄ°YELÄ° YAÅžIYOR'

Şahin, İstanbul'da yaşayan Suriyeli göçmen sayısıyla ilgili de bilgiler verdi:

“Ä°stanbul'da kayıtlı 400 bini bulan ancak 500 bin civarında olduÄŸunu tahmin ettiÄŸimiz Suriyeli mülteci topluluÄŸu misafir ediyoruz. Bu Ä°stanbulluların ve milletimizin hamiyetiyle gerçekleÅŸen hadisedir. Bunlar bizim kardeÅŸlerimizdir. Bugün bize muhtaç hale gelmiÅŸlerdir. Can güvenlikleri tehdit olduÄŸu için yerleri yurtları kalmadığı için bizlere sığınmışlardır. Bizler onlara sadece kapımızı deÄŸil gönlümüzü de açtık" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.