Sosyal Medya

Güncel

Başbakan Davutoğlu Ankara saldırısının failini açıkladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanlığı'na yaptığı ziyaretin ardından açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, Ankara'da gerçekleştirilen bombalı saldırının Salih Necar isimli YPG'li tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.



Ä°ÅŸte DavutoÄŸlu'nun açıklamalarının satırbaÅŸları; 

- Dün yapılan saldırı hem aziz milletimize hem de Silahlı Kuvvetlerimizde şerefli bir görev yürütmekte olan asker ve sivil memurlarımıza yönelik olmuştur. Silahlı Kuvvetlerimize bir kez daha taziyelerimi ifade ediyorum.

- Åžu anda failler konusu tümüyle aydınlanmış bulunmaktadır. Kesin bir ÅŸekilde bu saldırının Türkiye içindeki bölücü terör örgütü mensuplarıyla ve Suriye'den sızan YPG mensubu bir kiÅŸinin birlikte gerçekleÅŸtirdiÄŸi ortaya çıkmış bulunmaktadır. 

- Kesin bir şekilde, bu saldırının Türkiye içindeki bölücü terör örgütü mensuplarıyla Suriye'den sızan YPG mensubu bir kişinin birlikte gerçekleştirdikleri ortaya çıkmış bulunmaktadır. Bu intihar saldırısını gerçekleştiren Salih Necar isimli, 1992 doğumlu, Kuzey Suriye'de Haseke bölgesinde Amude doğumlu. Saldırının doğrudan YPG irtibatı ortaya konmuştur.

- Saldırıyla ilgili şu ana kadar 9 kişi gözaltına alındı.

- Umarız artık müttefiklerimiz de YPG'nin bölücü örgütün uzantısı olduğunu görür.

- Hepimizin asli görevi, milletimize ve tarihe karşı sorumluluk hissettiÄŸimiz ana vazifemiz; bu ülkenin birliÄŸini, bütünlüğünü koruyarak bu ateÅŸ çemberinin içerisinde varlığını sürdürmesi, güçlenmesi ve bütün bu zorluklarla mücadele edecek kudrete eriÅŸmesidir. 

- Ä°kinci çaÄŸrım, siyasi partilere, sivil toplum kuruluÅŸlarınadır. Terör karşısında, kaynağı ne olursa olsun, piyonu kim olursa olsun, omuz omuza vermeliyiz. 

- Ortak bir deklarasyon yayınlama konusunda bir partinin gösterdiÄŸi uzlaÅŸmaz tutumunu da buradan ÅŸiddetle kınıyorum. Terör konusunda dahi tavrını ortaya koyamayan, masum, akÅŸam çocuklarıyla oturmak üzere görevini yapıp evine dönmek üzere olan insanlara bu saldırıyı kınamayanların insanlık vicdanından, demokrasiden bahsetme hakları yoktur. 

- Sorumluları tespit edildikten sonra bu sorumluların Türkiye içinde adalete teslim edilmesi yanında Türkiye dışında bu sorumluların kaynağı olan unsurlara karşı da ne zaman, hangi ÅŸartlarda, ne gün, hangi mukabelede bulunacağımız da bizce mahfuzdur. Yani kesinlikle bu saldırının bedeli ödetilecektir. Bu bedelin ne olduÄŸu, ne zaman olacağı, nasıl gerçekleÅŸeceÄŸi bizde mahfuz olmak üzere her türlü meÅŸru müdafaa da dahil tedbiri sınırda alacağız. Bu hain unsurları ve dış güçlerin piyonlarına karşı da hiç tereddüt göstermeden en ÅŸiddetli ÅŸekilde mukabelede bulunulacaktır. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.