Sosyal Medya

Güncel

ABD'den Türkiye'deki vatandaşlarına 'acil uyarı'

Ankara'da gerçekleşen saldırının ardından Türkiye'ye başsağlığı dileyen ABD Dışişleri Bakanlığı, ülkedeki vatandaşları için uyarı yayınladı.



ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, dünkü basın toplantısındaAnkara’daki saldırıyla ilgili olarak, "Samimi baÅŸsaÄŸlığı dileklerimizi sunuyoruz” dedi ve patlama sırasında olay yerinde ABD vatandaşı bulunup bulunmadığını tespit etmeye ve vatandaÅŸlarına her türlü konsolosluk desteÄŸini saÄŸlamaya çalıştıklarını kaydetti.

TÃœRKÄ°YE'DEKÄ° VATANDAÅžLARINA ACÄ°L UYARI

Sözcü Toner, Türkiye'de bulunan ABD vatandaÅŸlarına yönelik bir uyarı da yayınlandığını söyleyerek, "BüyükelçiliÄŸimiz ayrıca Amerikan vatandaÅŸları için acil uyarı yayımlayarak bölgeden uzak durmaları ve geliÅŸmeler hakkında haberleri takip etmeleri çaÄŸrısında bulundu” dedi.

'TÜRKİYE ÇAĞRILARIMIZI GÖRMEZDEN GELMİYOR'

Öte yandan Toner, Türkiye’nin Suriye’deki YPG güçlerine yönelik saldırıları kesmesi yönündeki çaÄŸrıları görmezden gelmediÄŸini belirtti. Toner, Türkiye’nin ABD’nin çaÄŸrılarını ciddiye almadığını düşünüp düşünmediÄŸi sorusu üzerine, “Öyle olduÄŸunu söylemezdim, son 24 saatte Türkiye tarafından herhangi bir atış olduÄŸuna dair bir gözlem olmadı” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki PYD-YPG unsurlarına yönelik top atışının süreceğini söylemişti.

'YPG'YE SÄ°LAH VERMEDÄ°K'

Mark Toner, "ABD'nin YPG'ye silah yardımı yaptığı ve bu yardımların PKK'nın eline geçerek Türkiye'deki terör saldırılarında kullanıldığına" iliÅŸkin haberler hakkındaki bir soru üzerine, "Biz YPG'ye silah vermedik" dedi. 

Türkiye'nin NATO Ã¼yesi olduÄŸunu söyleyen ve IŞİD'e karşı sürdürülen operasyonlarda önemli bir rolü bulunduÄŸuna dikkati çeken Toner, "Türkiye ile verimli görüşmeler yapıyoruz. Biz YPG'nin hareketlerinin zarar verici olduÄŸuna dair görüşlerimizi söyledik. Türkiye'nin top atışlarını durdurması gerektiÄŸini de söyledik" ifadesini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.