Sosyal Medya

Coğrafyamız

Mısır'da STK'ların kapatılmasına tepki

Uluslararası Af Örgütü, Mısır'ın STK'ları kapatma kararını askıya almasını istedi



Uluslararası Af Örgütü (Amnesty)'nün, Mısır'dan, insan haklarıyla ilgili sivil toplum kuruluÅŸlarından "En-Nedim Åžiddet ve Ä°ÅŸkence MaÄŸdurları Rehabilitasyon Merkezine" yönelik kapatma kararının askıya alınmasını istediÄŸi bildirildi.

Uluslararası Af Örgütünün OrtadoÄŸu ve Kuzey Afrika Programı Müdür Yardımcısı Said BuMeduha, örgütün internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, "Bu karar, 20 yıldan beri yöneticilerin boÄŸazını tıkayan bir dikeni ve insan haklarının barınağını temsil eden bir kuruluÅŸu açıkça kapatma giriÅŸimi olarak gözüküyor" ifadesini kullandı.

BuMeduha, Mısır yönetiminin rehabilitasyon merkezine yönelik kapatma kararını hükümetin ülkede insan hakları aktivistlerine karşı yürüttüğü takip kampanyasıyla iliÅŸkilendirerek, merkezi yüzlerce iÅŸkence maÄŸduru ve zorla kaybedilenlerin ailelerine can simidi sunan sivil toplum kuruluÅŸlarından biri olarak nitelendirdi.

Ülkedeki sivil toplum kuruluşlarından Mısır Hak ve Özgürlükler Koordinasyonundan yapılan açıklamada da kapatma girişiminin, aralarında tutukluların durumunu yakından takip eden insan hakları örgütlerinin de bulunduğu tüm sivil toplum kuruluşlarına yönelik takip bağlamında gerçekleştiği kaydedildi.

Dün, rehabilitasyon merkezinden yapılan açıklamada, hükümet yetkilileri ve güvenlik güçlerinin kapatma kararını ilettikleri, merkezin avukatı Tahir Ebu en-Nasr'ın kararın uygulanmasını gelecek hafta ortasına ertelettiği bildirilmişti.

Mısır'da aÄŸustos 1993'te kurulan sivil toplum kuruluÅŸu Nedim Åžiddet ve Ä°ÅŸkence MaÄŸdurları Rehabilitasyon Merkezi, ülkedeki insan hakları ihlalleriyle ilgili raporlar yayımlıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.