Sosyal Medya

Dünya

Dünya patlamayı böyle gördü

Ankara'da yaşanan bombalı saldırıyı dünya medyası tarafından da flaş haber olarak geçti.



Ankara’da askeri servis araçlarının bulunduÄŸu noktada meydana gelen patlama Alman basınında flaÅŸ haber olarak duyuruldu. Patlamaya iliÅŸkin ilk haberler şöyle:

Welt de: Ankara’da ÅŸiddetli patlama çok sayıda yaralı
DoÄŸan Haber Ajansı’nı kaynak olarak gösteren Welt gazetesi haberi, “Türkiye’nin baÅŸkenti Ankara’da ÅŸiddetli patlama oldu. DHA’nın bildirdiÄŸine göre olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Çok sayıda yaralı olduÄŸu belirtiliyor. Patlamanın nedeni henüz bilinmiyor” diye duyurdu.

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Türkiye’nin baÅŸkenti Ankara’da patlama
“Ankara’nın merkezinde meydana gelen ÅŸiddetli patlamada, ilk belirlemelere göre en az 5 kiÅŸi hayatını kaybetti. Patlamanın askeri araca yönelik gerçekleÅŸtiÄŸi belirtiliyor. GeçtiÄŸimiz yıl gerçekleÅŸtirilen baÅŸka bir bombalı saldırıda yüzden fazla kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸti.”

Spiegel Online: Ankara’da ÅŸiddetli patlama - Ölü ve yaralıların olduÄŸu bildiriliyor
“Türkiye’nin baÅŸkenti Ankara’da ÅŸiddetli bir patlama oldu. Haberlere göre 5 kiÅŸi öldü çok sayıda var. DHA, bölgeye çok sayıda ambulans gönderildiÄŸini duyurdu. Haberlere göre patlama askeri lojmanlar yakınında meydana geldi. Ankara’da geçen yıl da patlama meydana gelmiÅŸ, yüzün üzerinde kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸti. Saldırıdan IŞİD sorumlu tutulmuÅŸtu.”

Bild de: Åžiddetli patlama Ankara’yı sarstı - 5 ölü 10 yaralı
“Türkiye’nin baÅŸkenti Ankara’da muhtemelen bomba yüklü araç patlatıldı. Patlamada bir kiÅŸinin öldüğü, on kiÅŸinin yaralandığı duyuruldu. DHA bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildiÄŸini haber veriyor. Patlamanın nedeni hakkında henüz net bir bilgi yok.”

Fransız haber ajansı AFP: Türkiye'nin baÅŸkenti Ankara'da patlama meydana geldi. Bölgeden dumanların yükseldiÄŸi görüldü. Patlamada beÅŸ kiÅŸi hayatını kaybetti, 10 kiÅŸi de yaralandı.

BBC: Patlamanın ardından sosyal medyadaki fotoÄŸraflarda dumanların yükseldiÄŸi görüldü. Türkiye son zamanlarda, aralarında geçen ay Ä°stanbul'da 10 kiÅŸinin öldüğü saldırı da bulunmak üzere ciddi saldırılara uÄŸradı.

The Guardian: Türkiye'de askeri lojmanların bulunduÄŸu noktada askeri araçlara bombalı saldırı düzenlendi. Ankara ValiliÄŸi, 10 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸini açıkladı. Televizyon görüntülerinde gökyüzüne siyah dumanların yükseldiÄŸi görüldü.

 

Repubblica: Türkiye'de askeri lojmanların bulunduÄŸu noktada askeri araçlara bombalı saldırı düzenlendi. Hükümet suikast giriÅŸimi haberlerinin yayılmasını engellemek için saldırıya iliÅŸkin haberlere yayın yasağı getirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.