Sosyal Medya

Güncel

MİT uyardı: PYD misilleme yapacak!

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki 100’e yakın PYD hedefini fırtına obüsleri ile vurması sonrası “misilleme” eylemi gündeme geldi.



Milli Ä°stihbarat TeÅŸkilatı (MÄ°T) PKK’nın Suriye kolu PYD/YPG baÄŸlantılı 14 kiÅŸilik bir terör grubunun ülkeye sızdığını belirledi.

MÄ°T raporunda, “Teröristlerin hedefinde Avrupa ve Körfez ülkelerinden Türkiye’ye turistlerin geldiÄŸi uluslararası bir havaalanı var” denildi.
 
Türkiye, 13 Åžubat’tan itibaren “angajman” kuralları çerçevesinde Suriye’deki YPG hedeflerini vuruyor. MÄ°T, Suriye’de faaliyet yürüten 14 teröristin PYD Lideri Salih Müslüm’e baÄŸlı kürt grupların yardımı ile yasadışı yollardan ülkemize girdiÄŸi tespit etti.
 
Ä°SÄ°MLERÄ° BELLÄ°
 
MÄ°T’in Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı ile paylaÅŸtığı “kozmik” raporda, Salih Müslüm’e baÄŸlı grupların yardımı ile eylem yapmak için Türkiye’ye sızan 14 teröristin isimleri şöyle açıklandı:
 
“Süheyl Muhsin, Mezit Yunis, Haydar Ä°sa, Ali El Ali, Huhayyed Muhayyar, Nadir Ä°brahim, Leys Muhiddin, Basil Meyve, Tarık Karam, Zahir Hahıf, Hasan Mansur, Ferid Bekir, Sehnan Seyya ve Rainiz Haydar”
 
Raporda, 14 teröristin Türkiye’de güvenlik zafiyeti oluÅŸturmayı hedeflediklerine dikkat çekildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.