Sosyal Medya

Güncel

Obama: Donald Trump BaÅŸkan olamayacak

ABD Başkanı Barack Obama, başkan adayı Donald Trump'ın Başkan olamayacağını ve 'bu işin ciddi olduğunu' söyledi.



Obama, New Hempshire eyaletindeki ön seçimleri kazanan Cumhuriyetçilerin BaÅŸkan aday adayı Trump için "BaÅŸkan olamayacağını düşünüyorum. Çünkü Amerikan halkına inancım tam" dedi.

Trump yapılan anketlerde Cumhuriyetçi adaylar arasında önde gidiyor ve Cumartesi günü yapılacak Güney Carolina ön seçimleri için de favori gösteriliyor.

Asean ekonomik zirvesinde konuÅŸan Obama, Trump hakkında gelen sorular üzerine "Seçmen Trump'ı seçmeyecek. ABD BaÅŸkanlığı'nın ciddi bir iÅŸ olduÄŸunu çok iyi biliyorlar" dedi.

Obama sözlerine "Bu iÅŸ bir reality ÅŸova benzemez. Bir terfi ya da pazarlama kampanyası da deÄŸil. Zor bir iÅŸ. BaÅŸkanlık görevi sivri sözler ve sizi her gün haberbültenlerine taşıyacak açıklamalar anlamına gelmez" diyerek devam etti.

Donald Trump ise Obama'nın sözlerine "Amerika'ya bu kadar zarar vermiÅŸ olan bir BaÅŸkan tarafından eleÅŸtirilmeyi iltifat olarak kabul ederim" diyerek yanıt verdi.
Donald Trump ve Barack Obama arasındaki gerginlikler, ünlü iÅŸadamının BaÅŸkan adaylığı açıklamasının öncesine dayanıyor.

Trump, Obama ilk kez Başkanlık görevine seçildiği dönemde, ABD doğumlu olduğunu ispatlamasını ve doğum belgesini kamuoyu ile paylaşmasını istemişti.

Trump'ın seçim kampanyası ise Meksika sınırına duvar örülmesi, Müslüman mültecilerin ülkeye kabul edilmemesi gibi çokça tartışılan politikalardan oluşuyor.

Cumhuriyetçi Başkan aday adayı Trump, Başkan seçilmesi halinde ABD'de yaşayan 11 milyon kaçak göçmeni sınır dışı edeceğini söylüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.