Sosyal Medya

Güncel

Deniz Baykal'dan yeni açıklama

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Millevekili Deniz Baykal yazılı bir açıklama daha yaptı.



Baykal, “Yaptığım açıklamalar, parti ve ülke kamuoyunda bir duyarlılık yaratma ihtiyacından kaynaklanmıştır” dedi.

Baykal’ın açıklaması şöyle:

“Sayın Genel BaÅŸkan ile bu konuları ele aldığımız 3 baÅŸ baÅŸa görüşmemiz olmuÅŸtur. Sonucusu 26 Aralık 2015 Cumartesi günü gerçekleÅŸmiÅŸtir. 

Saat 19.00’dan 22.30’a kadar 3.5 saat sürmüştür. 7 Kasım 2015’te ve daha öncesinde de Sayın Genel BaÅŸkan bize kendisini ağırlama ÅŸerefini vermiÅŸtir. Bu buluÅŸmalarımızda doÄŸal olarak partimizle ilgili sorunlar ayrıntılı bir biçimde konuÅŸulmuÅŸtur. Bu konuÅŸmaların içeriÄŸiyle ilgili açıklama yapma takdirini Sayın Genel BaÅŸkana bırakıyorum. 

Parti grup toplantısında ve daha sonra bir televizyon programında yaptığım açıklamalar, parti ve ülke kamuoyunda bir duyarlılık yaratma ihtiyacından kaynaklanmıştır. 

EĞER GEREĞİ YAPILSAYDI...

EÄŸer yapılan ikili görüşmelerimizde ele alınan konuların söylenen sözlerin gereÄŸi yapılabilmiÅŸ olsaydı kamuoyuna herhangi bir açıklamak yapmak gerekli olmayabilirdi. 

DENEYÄ°MLÄ° PARTÄ°LÄ°LERÄ°MÄ°Z ARAYIÅžLARA GÄ°RMÄ°ÅžLER, GÄ°RİŞİMLER YAPMIÅžLARDIR 

Konuşulan konular sohbet mutabakatları düzeyinde kalıp hayata geçirilmeyince partiye yönelik ilgi ve umudun arttırılması ve parti tabanındaki soğuma ve karamsarlığın kırılması için partinin kendisini başkalaştırma girişimlerine ve yönetim krizine karşı tepkisini en azından hissettirmek gerekli olmuştur.

Partideki yönetim zafiyetini aÅŸma ihtiyacını hisseden bazı sorumlu ve deneyimli partililerimiz arayışlara girmiÅŸler, giriÅŸimler yapmışlardır. Bu çerçevede bana da arkadaÅŸlarımız öneriler yapmışlardır. Bu öneriler karsısında benim cevabım bu konuların takdir yetkisinin Sayın Genel BaÅŸkan’da olduÄŸudur.

“NE YAPALIM BETER OLSUN DÄ°YECEK HALÄ°MÄ°Z YOKTUR”

Bugün Türkiye, sıra dışı iç ve dış boyutları olan bir tarihsel krizle karşı karşıyadır. Bu sorunların ağırlaşıp bir krize dönüşmesinden 13 yıldır iktidar olan AKP doÄŸrudan sorumludur. Terörü muhatap alıp meÅŸrulaÅŸtıran ve terörle müzakere eden AKP bugün birçok yerleÅŸim biriminde terörün ilçelere, mahallelere, sokaklara hatta hanelerin içine kadar hakim olunmasına yol açan bu yanlış politikalar karşısında ne yapalım beter olsun diyecek halimiz yoktur. 

SURÄ°YE’DEKÄ° ETNÄ°K ÇATIÅžMALAR

Bizim görüşümüz her kimliÄŸin her mezhebin her medeniyetin bu kargaÅŸadan salimen çıkmasını saÄŸlamak olmalıdır. Maalesef kriz öncesine kadar bir arada yasayan insanlar artık birbirlerine ve kendi medeniyetlerine karşı savaÅŸ verir hale düşmüşlerdir. Bu manzaraya dur diyecek bir uluslararası otoritenin oluÅŸturulamamış olması utanç vericidir. Nusayri’si Sünni’si, Hristiyan’ı on yıllardır bir arada barış içinde yaÅŸadıkları günleri özler hale gelmiÅŸlerdir. Dışarıdan müdahale eden yabancı güçler bu krizi daha da artırmaktadırlar.

DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.