Sosyal Medya

Güncel

Kritik noktalara zırhlı araç sevk edildi - VİDEO

Akçabağlar üs bölgesinde konuşlu Fırtına obüsleri ile zırhlı araçlar, bu sabah askeri TIR’larla Yüksektepe Hudut Bölgesi'ne taşındı.



Suriye’de rejim güçlerinin Rusya’nın hava desteÄŸiyle Halep’in kuzeyine baÅŸlattığı operasyonun ardından PYD’nin silahlı kanadı YPG, Azez’e yakın noktadaki Minnig Havalanı ve çevresi ile Tel Rıfat Kasabasının kontrolünü ele geçirdi.

Bu geliÅŸmenin ardından Tükiye tarafına ateÅŸ açınca Kilis sınırındaki AkçabaÄŸlar üs bölgesinde konuÅŸlu topçu birlikleri ateÅŸin açıldığı PYD denetimindeki bölgeye Fırtına obüsleriyle top atışı yaparak karşılık verdi.

Cumartesi gününden bu yana top atışlarının yapıldığı AkçabaÄŸlar üs bölgesinde konuÅŸlu Fırtına obüsleri ile zırhlı araçlar, bu sabah askeri TIR’lara yüklendi. Güvenlik önlemleri arasında buradan taşınan obüs ve zırhlı araçlar daha sonra Suriye sınırındaki bir baÅŸka nokta olan Yüksektepe Hudut Karakolu bölgesine taşındı.

Obüs ve diğer zırhlı araçların taşındığı Yüksektepe Hudut Karakolu sorumluluk bölgesindeki yüksek noktalara namluları Suriye tarafına çevrili olarak konuşlandırıldı.

 

Kaynak : Ä°HA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.