Sosyal Medya

Güncel

Hizbullah: Türkiye'ye bedelini ödetiriz

Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah, Türkiye ve Suudi Arabistan'ın Suriye'de bir ileri karakol kurabilmek için kara birliklerini bu ülkeye sokmak istediklerini iddia etti.



Nasrallah, Beyrut'ta gerçekleÅŸtirdiÄŸi konuÅŸmada Suriye'ye kara harekatı planlayan Türkiye'ye geniÅŸ yer ayırdı. Nasrallah, Türkiye ve Suudi Arabistan'ı kastederek; "Bunlar mı Rakka'da savaÅŸacak?" diye sordu, "Türk Ordusu ve Suud eÄŸer Suriye'ye gelirse bunun bedelini öderler" dedi.

Hizbullah liderinin konuşmasından satır başları şöyle;

TÜRKİYE, SUUD VE İSRAİL'İN ÇIKARLARI BULUŞUYOR

Ä°srail; Suriye'deki rejim degiÅŸikliliÄŸini fırsat olarak belirtti. Suriye direniÅŸ ekseninin önemli direÄŸidir. EÄŸer bu direk yıkılırsa direniÅŸ ekseni büyük yara alır. Ä°srail, Suriye rejiminin varlığını kendine tehdit olarak görüyor. Ä°srail Esad'a deÄŸil Suriye devletinin direnişçi tavrına düşmandır. Onlar için kiÅŸiler önemli deÄŸil. 

Türkiye, Arabistan ve Ä°srail'in çıkarları buluÅŸuyor. Bunlar hiçbir ÅŸekilde BeÅžar Esad'ın ayakta kalmasını istemiyorlar. Hatta ılımlı muhaliflerin Esad ile ortaklaÅŸmasını dahi istemiyorlar. Türkler, Suudlar ve Ä°srailliler için Suriye savaşının devam etmesi sorun deÄŸil. Esad'ın ayakta kalmasını asla kabul etmiyorlar. Türkiye, Suud ve batılılar açısından ÅŸu an Suriye konusu cok farklı konumda.

Ä°srail; Suriye'nin etnik, ırk olarak bölünmesini istiyor. Suriye bölünürse Ä°srail icin tehdit olamaz artık. Suriye'de ulusal uzlaÅŸmayı asla istemiyorlar, kendi çıkarları için Suriye'nin bölünmesini istiyorlar. Bunlar siyonistlerin kendi ifadeleri. Onları çok iyi anlayıp insanlara doÄŸruları anlatmalıyız.

TÃœRKÄ°YE NEO-OSMANLI PROJESÄ°NDE BAÅžARISIZ OLDU

Ä°srail, Suriye'deki savaÅŸta her zaman baÅŸarısız oldu çünkü Suriye hükümeti dimdik ayakta ve bölünmedi. Ã‡Ã¼nkü Suriye ordusu ve müttefikleri Suriye'nin bölünmesini engellediler. Tekfirciler kendi cahiliye devletlerini kurmak istediler, bugün de bu proje aynı ÅŸekilde baÅŸarısız oldu. Türkiye de Neo-Osmanlı projesini Suriye'de ikame etmede baÅŸarısız oldu. EÄŸer baÅŸarılı olsaydı Lübnan, Mısır ve diÄŸer yerlerde bunu devam ettirecekti. BaÅŸarısızlık ÅŸu an tam anlamıyla bir yenilgiyi temsil etmiyor. Binlerce yabancı savaşçı Suriye'ye getirildi. Suriye ve müttefikleri hedefti ama Suriye ordusu devletin bölünmemesi konusunda baÅŸarılı oldu. 

TÜRKLER SURİYE'YE SİLAH AKTARDI, TARİHTE BÖYLE YARDIM GÖRÜLMEDİ

Türkler, Batılılar ve Suudlar milyarlarca dolar ve silahı Suriye'ye aktardılar. Tarihte böyle yardım görülmedi. Suriye'de mezhep savaşını baÅŸlatamadılar. Türkiye kazanırsa ABD kazanmış demektir. Peki nasıl baÅŸarısız oldular? Suriye devleti,ordusu, halk güçleri ve halkın desteÄŸi ile baÅŸarısız oldular. Bugün karşı taraf baÅŸarısız ama DireniÅŸ ekseni zafere çok yakın. Kuzey Lazkiye büyük ölçüde temizlendi. Suriye ordusu müthiÅŸ ilerliyor. Hatta ordu bazı bölgelere hiç kurÅŸun sıkmadan giriyor.

Artık yepyeni bir kapı açıldı. Bu ardarda yaÅŸanan yenilgiler, Arabistanı ve Türkiye'yi sinirlendiriyor. Tabii Türkiye ile Arabistan'ın müdahale planı ciddi gibi(gülüyor).

SURİYE'YE GELİRLERSE BEDELİNİ ÖDERLER, BUNLAR MI RAKKA'DA SAVAŞACAK?

Bunlar Rakka'da mı savaÅŸacak? Türkiye-Suud destekli örgütler ard arda yenilgi yaşıyor. Türkiye-Suud; Suriye'de savaşın devam etmesini saÄŸlıyorlar. Parali askerlerle kara müdahalesi planlıyorlar. Eger son çare olarak Suriye'ye girerlerse Suriye savaşına benzin dökülür. Çünkü son seçenekleri bu. EÄŸer Türkiye IŞİD'den kurtulmak istiyorsa sınırları kapatsın ve petrol satışını engellesin.

Türk Ordusu ve Suud eÄŸer Suriye'ye gelirse bunun bedelini öderler. Åžu an Suriye'de DireniÅŸ ekseni olarak baÅŸarılıyız. Bunca yıla raÄŸmen Suriye ordusu dimdik ayaktadır. Ne ABD, ne Suud ne Türkiye asla Suriye'ye hükmedemeyecek, buna asla izin vermeyeceÄŸiz. Suriye; direniÅŸ çadırının direÄŸi olarak kalacak. Biz  Hizbullah olarak her zaman and olsun ki Suriye'nin yanındayız. Suriye'de verdiÄŸimiz tertemiz ÅŸehitlerimizle iftihar ediyoruz. Onlar aynı Temmuz savaşında ÅŸehit olanlar gibidir. Meydan aynı meydan, hedef aynı hedef, zafer aynı zafer. Biz diyoruz ki her zaman olmamız gereken yerde olacağız. Zaferler yaratmaya devam edeceÄŸiz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.