Sosyal Medya

Güncel

Rusya'dan kara harekatına karşı hamle

Rusya öncülüğünde kurulan Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü, Suriye'nin örgüte üyelik talebinde bulunduğu takdirde bunu değerlendirecek.



Rusya Ã¶ncülüğünde kurulan Kolektif Güvenlik AnlaÅŸması Örgütü (KGAÖ) Genel Sekreteri Nikolay Bordyuja, Åžam yönetiminin örgütlerine üyelik talebinde bulunduÄŸu takdirde bu talebi deÄŸerlendirmeye alacaklarını açıkladı. PerÅŸembe günü, Suriye'nin Moskova Büyükelçisi ile Rusya’da bir araya gelen Bordyuja, basın açıklaması düzenledi. Bordyuja, üye ülkelerin örgütün sınırları dışında kara harekâtı baÅŸlatma kararı almasını seçenek dışı bıraktı. Bordyuja, hava harekatı konusunda ise bir yorum yapmadı.

KOLEKTİF GÜVENLİK ANLAŞMASI ÖRGÜTÜ NEDİR?

Al Jazeera'de yer alan habere göre, 2002’de Rusya Federasyonu, Belarus, Ermenistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Tacikistan’ın bir araya gelerek oluÅŸan bölgesel askeri ittifak, üye ülkeleri herhangi bir dış saldırıya karşı koruma saÄŸlıyor. Zira anlaÅŸmaya göre, bu ülkelerden herhangi birisine karşı gerçekleÅŸtirilen bir saldırı, tüm üye ülkelere gerçekleÅŸtirilmiÅŸ gibi kabul ediliyor. Ayrıca, bu ittifakta yer alan ülkeler, baÅŸka herhangi bir askeri ittifak ya da ülkeler grubuna dahil olamıyor.

SUUDÄ° ARABÄ°STAN'A KARÅžI BÄ°R HAMLE MÄ°?

Suriye topraklarına asker yollamayı düşündüğünü açıklayan ülkelerin başında Suudi Arabistan geliyor. Riyad yönetimi IŞİD'e karşı savaşmak üzere Suriye'ye kara gücü gönderebileceğini açıkladı. Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn'den de bu doğrultuda açıklamalar geldi.
Perşembe günü Hollanda ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu da, "Halep koridorunun yeniden açılması için Türkiye kendisi bir şey yapacak mı?" sorusuna "Önümüzdeki günleri bekleyin, cevabını göreceksiniz" yanıtını vermişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.