Sosyal Medya

Güncel

'Mülteciler için gerekli kararlar alınmalı'

Yunanistan BaşbakanıÇipras, “Türkiye üzerinden gelen mültecilerin azaltılması ve mültecilerin Türkiye’den Avrupa’ya yerleştirilmesi sürecinde gerekli kararların alınması noktasında hem fikiriz' dedi.



Avrupa Konseyi BaÅŸkanı Donald Tusk, Yunanistan'a gerçekleÅŸtirdiÄŸi ziyaret kapsamında baÅŸkent Atina'da Yunanistan BaÅŸbakanı Alexis Çipras ile bir araya geldi. Tusk ve Çipras, gerçekleÅŸtirdikleri görüşmenin ardından düzenledikleri ortak basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çipras, sorunlardan kaçmanın zamanı olmadığını aksine mülteci krizi, ekonomik ve güvenlik krizleri gibi küresel ve bölgesel zorluklar karşısında güçlerin birleÅŸtirme zamanı olduÄŸunu söyledi. Yunan BaÅŸbakan, “Mülteci akınına yönelik olarak, bunun uluslararası ve Avrupalı bir mücadele olduÄŸunun altını çiziyoruz. Uluslararası hukuk, dayanışma ve adil masraf paylaşımı konusunda ortak Avrupa yaklaşımına gerekiyor" dedi.

Mülteciler konusunda gerekli kararlar alınmalı

Suriyeli mülteciler ve küresel terörle mücadele konusunda da çabaların yoÄŸunlaÅŸtırılmasının önemini vurgulayan Çipras, “Türkiye'den üzerinden gelen mültecilerin azaltılması ve mültecilerin Türkiye'den Avrupa'ya yerleÅŸtirilmesi sürecinde gerekli kararların alınması noktasında hem fikiriz" dedi.

Avrupa Konseyi BaÅŸkanı Donald Tusk ise açıklamaları sırasında Yunanistan'ın Schengen bölgesinden çıkarılmasının bir çözüm olmadığını kaydederek, “Bu durum herhangi bir problemi de çözmez. Aynı ÅŸekilde, Suriye'deki iç savaşı da sonlandırmaz" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.