Sosyal Medya

Güncel

Merkel'den uçuşa yasak bölgeye destek

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suriye'nin kuzeyinde uçuşa yasak bölgeyi desteklediğini ilan etti



Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel, Türkiye'nin teklifi olan, Suriye’de uçuÅŸa yasak bölge oluÅŸturulmasını desteklediÄŸini açıkladı.

Stuttgarter Zeitung Gazetesi'ne konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suriye'de uçuşa yasak bölge tartışmalarına değinerek "Suriye'de uçuşa yasak bölgeyi destekliyorum" dedi.

Angela Merkel, "Mevcut durumda savaÅŸ tarafların hava saldırısı düzenlemesini engelleyecek uçuÅŸa yasak bölge tarzı bir adım gerekiyor" dedi. "IŞİD'deki teröristlerle müzakare imkansız" diyen Merkel, "Ancak Esed karşıtı koalisyon ve Esed destekçilerinin bir anlaÅŸmaya varması mümkün. Bunun faydası dokunur" ifadesini kullandı. 

TÃœRK SÄ°YASÄ°LERÄ° ANLIYORUM

Suriye’deki çatışmaların beÅŸ yıldır sürdüğüne dikkat çeken Merkel, Suriye’deki durumu ise “sonsuz karmaşık” olarak nitelendirdi. Merkel, Rusya’nın Halep bölgesindeki bombalamalarının durumu daha da zorlaÅŸtırdığını söyledi. 6 milyon kiÅŸinin Suriye’de baÅŸka yerlere göç etmek zorunda kaldığına vurgu yapan Merkel; Türkiye’nin, Avrupalıların bir yandan sığınmacı almak istemezken, diÄŸer taraftan kapıları açın çaÄŸrısı yapmasını eleÅŸtirmesini anladığını dile getirdi.

Merkel, bunun iki yüzlü bir politika olup olmadığı sorusuna ise, “Bu tutum Türkiye ile iÅŸbirliÄŸinin temeli olamaz. Ben bunu adım adım deÄŸiÅŸtirmeye çalışıyorum” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

UÇUŞA YASAK BÖLGE FAYDALI OLUR

Merkel, sığınmacıların Suriye’de barındırılmaları için güvenli bölge oluÅŸturulması fikrine nasıl bakıyorsunuz? ÅŸeklindeki soruya ise ÅŸu karşılığı verdi: “Åžu andaki durumda orada çatışan tarafların hiç birinin saldırmayacağı bir bölge; yani uçuÅŸa yasak bölge olsa çok faydalı olur. IŞİD teröristleriyle görüşemeyiz. Ancak, Esad karşıtları ve tarafları arasında böyle bir anlaÅŸma saÄŸlanabilirse çok faydalı olur.”

“Diplomatik olarak bu savaşın durdurulması için ne gerekiyorsa yapılmalı” diyen Almanya BaÅŸbakanı Merkel, savaşın kısa sürede sona ereceÄŸinin ise beklenmesinin gerçekçi olmayacağına dikkat çekti.

UçuÅŸa yasak bölge fikri daha önce Fransa CumhurbaÅŸkanı François Hollande tarafından da gündeme getirilmiÅŸti. 

Merkel'in son Ankara seyahatinde, Avrupa'ya gelen mülteciler meselesi yanında, bu konuyla ilgili olarak da görüştüğü söylenmiş, ama herhangi bir açıklama yapılmamıştı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.