Sosyal Medya

Dünya

Uçuşa yasak bölge çağrısı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Stuttgarter Zeitung'a verdiği röportajda Suriye'de 'uçuşa yasak bölge' ilan edilmesi çağrısı yaptı. Merkel, "Savaşan tarafların hava saldırısı düzenlemesini engelleyecek uçuşa yasak bölge gibi bir adım gerekiyor" dedi.



Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel, Stuttgarter Zeitung'a verdiÄŸi röpotajda Suriye'de 'uçuÅŸa yasak bölge' ilan edilmesini desteklediÄŸini açıkladı. Alman Åžansölye, "Mevcut durumda savaÅŸ tarafların hava saldırısı düzenlemesini engelleyecek uçuÅŸa yasak bölge tarzı bir adım gerekiyor" dedi. 

UçuÅŸa yasak bölge fikri daha önce Fransa CumhurbaÅŸkanı François Hollande tarafından da gündeme getirilmiÅŸti. Hollande, geçen yıl Eylül ayı sonunda gittiÄŸi BirleÅŸmiÅŸ Milletler toplantısı sırasında Türkiye ve Suriye muhalefetinin Suriye’nin kuzeyinde uçuÅŸa yasak bölge kurulması önerisini müttefikleriyle önümüzdeki günlerde tartışacaklarını açıklamıştı. “Bu ihtimal hakkında çalışıyoruz” diyen Hollande, “Avrupa’ya gelen mülteciler bu bölgeye yerleÅŸtirilebilir” önerisi getirmiÅŸti. 

Kaynak: Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.